1. Uluslararası Kanser ve İyon Kanalları Kongresi HRÜ’de Başladı

Harran Üniversitesi 1. Uluslararası Kanser ve İyon Kanalları Kongresine ev sahipliği yapıyor. Eyyübiye ve Karaköprü Belediyelerinin katkılarıyla Harran

AR-GE KÜLTÜRÜNÜ ÇOK DAHA İLERİYE TAŞIYACAĞIZ

İstiklal Marşının okumasıyla başlayan programın açılışında konuşan Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın; “Bu kongrenin kanser tedavisine yönelik çalışmalar için rehber niteliği taşıyacağına inanıyorum. Kanserin sadece fiziksel değil, psikolojik, toplumsal olarakta büyük etkileri vardır. Tedaviler için araştırma ve geliştirme faaliyetleri çok önemlidir. AR-GE demek; laboratuarlarda haftalarca, aylarca ve yıllarca emek vermek demektir. Kolay bir şey değildir. Üniversite olarak Teknokent ve proje ofislerimizle AR-GE kültürünü çok daha ileriye taşımaya çalışıyoruz” diyerek kongrede emeği geçen herkesi tebrik etti.

KANSER MODERN DÜNYANIN SAĞLIK SORUNUDUR

Kongre düzenleme kurulu eş başkanı ve London İmperial Collage temsilcisi Prof. Dr. Mustafa B.A. Djamgoz; “Bu anlamlı kongre için bu güzel şehir ve güzel üniversitede bulunmanın mutluluğu içerisindeyim. Kanser, modern Dünyanın sağlık sorunlarının en ciddilerindendir. Günümüzde kanser tedavisineyönelik bir hayli yöntem var. Bu konuları iki günlük kongremizde masaya yatıracağız” diye konuştu.

2015 yılında yaklaşık 9 milyon insanın kanserden öldüğüne dikkat çeken düzenleme kurulu başkanlarından Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. İsmail Koyuncu: “2015 yılında yaklaşık 9 milyon insan kanserden öldü. Tüm dünyadaki ölümlerin 6’da 1’ini teşkil ediyor. Kanser dünyada önemli bir sağlık problemidir. En önemli ölüm nedenlerinden biridir. Kanserin tanı ve tedavisiyle ilgili her türlü çalışma önemlidir. Biz de bu çalışmaları değerlendirmek üzere bu kongreyi düzenledik” dedi.

BELEDİYE OLARAK HER TÜRLÜ FAALİYETİ DESTEKLİYORUZ

Belediye olarak her türlü topluma yararlı ve eğitime katkı verecek faaliyeti desteklediklerini dile getiren Karaköprü İlçe Belediye Başkanı Metin Baydilli; “Şanlıurfa’nın gelişmesi, tanıtılması ve büyümesi için belediye olarak her türlü faaliyeti destekliyoruz. Bilim ve kültür neredeyse orada gelişme vardır. ‘Hiç bilenle bir olur mu’ düsturuyla hareket eden bir dinin mensuplarıyız. Ben bu programı düzenleyen ekibe teşekkür ediyorum” diye konuştu.

DESTEK VERMEKTEN GURUR DUYUYORUM

Kongrenin açılışında söz alan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, kendini yetiştirmiş bilim adamlarının insanlık adına yaptıkları hizmetlerin çok önemli olduğunu söyleyerek; “Urfa’mızda yapılan bu kongre sonunda, ismini aldığı bin yıl önceki üniversiteye yakışır bir şekilde sonuçlar çıkacağını temenni ediyorum. Burada yaşayan olarak insanlığa katkı sunan bu faaliyetlere şahitlik edip destek vermekten gurur duyuyorum. Bu tarz kongrelerde yapılacak olan sunum ve paylaşımlar, insan yaşamının kalitesini yükseltecek çalışmaları ortaya çıkaracaktır” diyerek konuşmasını tamamladı.

HARRAN ÜNİVERSİTELİ OLMANIN GURURUNU YAŞAYIN

Şanlıurfa Büyükşehir Başkan Vekili Dr. Ahmet İnan; “Üniversitemizin gerçekten çok önemli olduğuna dikkat çekerek, gençlerin bunu hazzını yaşamalarını ve Harran üniversiteli olmanın onurunu ömür boyu üzerinde taşımalarını söyleyerek; “Gittiğiniz her yerde mensubu olduğunuz bu üniversitenin adını gururla söyleyin. Çünkü bu üniversitenin geçmişi çok temiz ve geleceğinin de sizin sayenizde temiz ve iyi olacağından eminim. Kanser tüm Dünyanın üzerinde ciddiyetle durduğu bir konudur. İki gün boyunca devam edecek olan bu kongrenin, tedaviye yönelik çok büyük umutlar taşıyacağına inanıyorum” diye konuştu.

İki gün devam edecek olan 1. Uluslararası Kanser ve İyon Kanalları Kongresinin açılışına, Şanlıurfa Büyükşehir Başkan Vekili Dr. Ahmet İnan,Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, Sivil Toplum İzleme Başkanı Faruk Akbaş, Rektör Yardımcıları, Üniversite Genel Sekreteri, Fakülte Dekanları, öğretim elemanları ve çok sayıda öğrenci katıldı.

HABER MERKEZİ

21 Eyl 2017 - 17:42 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.