Urfa'da, "Fıstık Hali" Barınakları Oldu

Ülkelerindeki iç savaştan kaçıp Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesine yerleşen Suriyeli 60 aile fıstık hali olarak yapılan ancak kullanılmayan halde

Ülkelerindeki iç savaştan kaçıp Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesine yerleşen Suriyeli 60 aile, fıstık hali olarak yapılan ancak kullanılmayan halde, zor koşullarda yaşamlarını sürdürmeye çalışıyor.

Suriye'de süren iç savaş en çok sivilleri etkiledi. Sahip oldukları her şeyi geride bırakıp, canlarını kurtarmak için sınırı geçerek Türkiye'ye gelen ailelerin bir kısmı konteyner kentlerde, bazıları da bölgenin farklı kentlerinde yaşamlarını sürdürüyor.

İki yıl önce Ayn el-Arap (Kobani) olayları başlayınca Türkiye'ye sığınan bazı aileler ise Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesinde fıstık hali olarak yapılan ancak kullanılmayan alandaki dükkanlarda barınıyor.

Halfeti Kaymakamlığı ve hayırseverlerin yardımıyla hayata tutunmaya çalışan aralarında kadın, çocuk ve yaşlıların bulunduğu Suriyeliler, ülkelerine dönecekleri günü bekliyor.

Bir gün döneriz umudu

Sığınmacılardan Ferid Resul, AA muhabirine, 2 yıl önce ailesi ve akrabalarıyla Ayn el-Arap bölgesinde yaşanan çatışmalardan kaçarak Halfeti'ye geldiklerini, bir süre dışarıda kaldıktan sonra fıstık haline yerleştirildiklerini anlattı.

60 ailenin bir arada yaşadığını belirten Resul, "Ölümden kaçıp buraya geldik. Havalar soğudu, şartlar zor. Burada kalanların çoğu yardımlarla yaşıyor kimisi de günlük işlerde çalışıp para kazanıyor. Zor da olsa vatanımıza yakın yaşıyoruz. İnşallah bir gün topraklarımıza dönebiliriz." diye konuştu.

Eşi ve 4 çocuğuyla hal pazarında yaşayan Leyla Ahmed ise hayatta oldukları için Allah'a şükrettiklerini söyledi.

Havaların çok soğuduğunu ve şartların daha da ağırlaştığını ancak her şeye karşın mutlu olduklarını aktaran Ahmed, "Allah Türkiye'den razı olsun, yardımlarla yaşıyoruz, çocuklarımız okula gidiyor. Zor şartlarda olsa da yaşıyoruz." dedi.

04 Ara 2016 - 12:09 - Yaşam

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.