PİR'i Sevenleri Mezarı Başında Andı

Şanlıurfa'da 13 yıl önce eşi ile birlikte sobadan sızan gazdan zehirlenerek hayatını kaybeden 'Kazancı Bedih' adıyla tanınan ünlü gazelhan

Kazancı Bedih'in ölümünün 13'ncü yıldönümü nedeniyle Bediüzzaman Aile Mezarlığı'ndaki mezarı başında anma töreni yapıldı. Törene, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili İsa Kızıldemir, Genel Sekreter Yardımcısı Emin Özçınar, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Ekrem Ayaz ile yakınları katıldı. Kuran-ı Kerim okunan ve dua edilen anma töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkan Vekili İsa Kızıldemir, 'Kazancı Bedih'in Türkiye'nin yetiştirdiği önemli gazelhanlardan biri olduğunu söyledi.
Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Emin Özçınar, ise kültür ve sanat sokağında Kazancı Bedih’in anısını yaşatmak ve yeni gazelhanları keşfetmek için Gazelhan kursu açacaklarını söyledi. Törene katılan Kazancı Bedih'in oğlu Naci Yoluk, babasının ölümünün yıldönümünde kendilerini yalnız bırakmayanlara teşekkür etti.

19 Oca 2017 - 12:38 - Yaşam

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.