İzmir'de Kız Öğrenci Rögara Düşerek Yaralandı

İ.B. yaşadığı o anları şöyle anlattı: Kaldırımda sakin şekilde yürüyordum. Hatta yere baka baka yürüyordum. Üst geçide yaklaştığımda bir ayağımın

İzmir'in Çiğli ilçesinde kapağı bulunmadığı için mukavvayla kapatılan rögara düşen lise öğrencisi kız yaralandı.

Alınan bilgiye göre, geçen cumartesi günü Anadolu Caddesi'nde Çiğli Belediyesinin karşısındaki kaldırımda yürüyen lise öğrencisi İ.B. (17), üzeri mukavvayla kapatılan yaklaşık iki metrelik rögara düştü. İ.B. çevreden yetişen vatandaşların yardımıyla, sıkıştığı yerden çıkarıldı. Ambulansla Çiğli Devlet Hastanesine kaldırılan İ.B'nin ayağında doku zedelenmesi oluştuğu belirlendi. Hastaneden 3 gün rapor verilen İ.B'nin, 3 hafta koltuk değneği kullanmak zorunda olduğu belirtildi.

Yaşadığı olayın şokunu üzerinden atamayan İ.B, yaptığı açıklamada, üzeri mukavvayla örtülü rögarın etrafında herhangi uyarıcı bir levhanın bulunmadığını, bu yüzden fark etmediğini söyledi.

"KARTONLA KAPATILMIŞ"


Yürürken birdenbire boşluğa düştüğünü belirten İ.B. yaşadığı o anları şöyle anlattı:

"Kaldırımda sakin şekilde yürüyordum. Hatta yere baka baka yürüyordum. Üst geçide yaklaştığımda bir ayağımın acıyla çukura girdiğini hissettim. Bir yardımsever beni oradan çıkardı. Çağrılan ambulansla hastaneye götürüldüm. Rögar çukuru kartonla kapatılmış. Oranın çukur, rögar olduğunu nereden bilebilirdim ki?"

İ.B. yoğun bir sınav dönemine girdiklerini, yaşadığı bu kaza nedeniyle çok üzgün olduğunu dile getirerek, doktorun ayağının tamamen iyileşmesi için en az 3 hafta koltuk değnekleriyle yürümek zorunda kalacağını belirttiğini ifade etti.

"YASAL HAKKIMIZI ARAYACAĞIZ"


İ.B'nin annesi Yeliz Ünal, kızının başına gelen üzücü olayın başka birinin de başına gelmemesi için sorumlular hakkında yasal süreç başlattıklarını kaydetti.

Üzeri mukavvayla örtülen rögarın belediyenin karşısındaki kaldırımda olduğunu söyleyen Ünal, şunları aktardı:

"Benim araştırmama göre, o rögar kapağı açık vaziyette 2 haftadır bekliyormuş. Kızımdan önce de oraya düşenlerin olduğunu söylediler. Belediye hizmet binasının karşısında böyle bir olayın meydana gelmesi durumu daha da acı hale getiriyor. Çok işlek bir caddedeki rögarın açık olduğunu kimse neden görmez, neden burası kapatılmaz da üzeri kartonla örtülür? Orada daha ciddi yaralanmalar ve ölümle sonuçlanan kazalar olduğunda bunun vebali kimedir? Belediyeler havai fişek patlatmakla vatandaşa hizmet etmiş olmuyor. Eğitim ve öğretiminin devam ettiği dönemde kızım mağdur oldu. Bütün yasal haklarımızı arayacağız."

Ailenin avukatı Gönenç Uygun da toplanma aşamasında olan delillerle birlikte tüm sorumlular hakkında şikayetçi olacaklarını belirterek, "Kazanın meydana gelmesinde Çiğli Belediyesi mi, İzmir Büyükşehir Belediyesi mi sorumlu? Sorumlu kim? Bunu belirledikten sonra tüm ilgililer hakkında gerekli şikayetleri yaparak, savcılık kanalıyla soruşturma başlatılmasını sağlayacağız." dedi.

Öte yandan, çevredeki bazı esnaflar da olay sonrası durumu Çiğli Belediyesine bildirdiklerini ancak 2 gündür ilgilenenin olmadığını belirterek, tepki gösterdi.

23 May 2017 - 23:29 - Yaşam

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.