İlk Kez Uygulanan Proje İle Engeliler Daha Güvende

Şanlıurfa'da ilk kez uygulanan proje ile engeliler daha güvende Engeliler Sevgi İzi projesiyle daha güvende Engelli bireylerin bileklerine sevgi izi dövmesi

Şanlıurfa'da ilkkezuygulananprojeile engeliler dahagüvende

Engeliler Sevgi İzi projesiyle daha güvende

Engelli bireylerin bileklerine sevgi izi dövmesi yapılıyor

ŞANLIURFA - Şanlıurfa'da "Sevgi İzi" projesi kapsamında engelli bireylerin bileklerine yapılan kalıcı dövme ile engellilerin daha güvende olmaları sağlanıyor.

Haliliye ilçesine bağlı Ahmet Erseven Mahallesi'ndeki özel bir rehabilitasyon ve bakım merkezinde başlatılan 'Sevgi İzi' projesiyle engelli bireylerin bileklerine kalıcı dövme yapılıyor. Daha önce birçok ilde başlatılan uygulama, Şanlıurfa'da ilk kez yapılıyor. İlk olarak 35 gönüllü ailenin, engelli bireylerine yapılan kalıcı dövmenin, kısa süre içerisinde tüm engellilere uygulanması bekleniyor.

Engelli vatandaşın bilgileri emniyet mensuplarının dışında kullanılmayacak

Proje kapsamında verilen numaralara göre engelli vatandaşların kimlik bilgileri, nerede oturdukları ve ailesi hakkında bilgiler ülke çapında bir veri bankasında ve emniyet mensuplarında bulunacak. Hiçbir şekilde, engelli vatandaşın bilgileri emniyet mensuplarının dışında kullanılmayacak. Engelli vatandaşı bulan kişi ya da kişiler, özel kişilerin kolundaki sevgi izi numarasıyla polis, jandarma veya en yakın birime başvuru yapabilecek. Bileğindeki o rakamı taşıyan kişinin kim olduğu, tüm iletişim bilgileri ilgili birime verilecek ve kişinin bir an önce ailesine kavuşması sağlanacak. Yurt dışında elektronik kelepçe bileklik şeklinde bu tarz projeler uygulanırken bu bileklerin kaybolmasının önüne geçecek sevgi izi dövmesi ile kalıcı dört rakamlı bir numara ile bilgileri veri bankasına depolanıyor.

"Daha sağlıklı, daha güvenli ailelere ulaşılmış olunuyor"

Rehabilitasyon merkezinde okul öncesi öğretmeni Aslı Alataş, proje ile ilgili yaptığı açıklamasında, "Projenin adı 'Sevgi İzi' projesidir. Kamuoyunda çokça yer almış bir uygulamadır. Şanlıurfa'da ilk kez öğrencilerimize uyguluyoruz. Projedeki amaç, doldurulan formlar sonrası engelli bireylerin tüm bilgileri sisteme kaydediliyor. Ardından sistemin verdiği numara engelinin sol bileğine kalıcı dövme ile yazılıyor. Allah korusun kaybolma durumlarında, bireyin bileğinde yer alan numarayı, ilgili birimlere bildirdiklerinde çocuğun tüm ailevi kimlik bilgileri ortaya çıkıyor ve daha sağlıklı, daha güvenli ailelere ulaşılmış olunuyor" şeklinde konuştu.

Aileler projeden memnun

Engelli birey velisi Eyyüp Bağdiken ise, "Daha önceleri, engelli bir çocuk kaybolduğu zaman kimin çocuğu olduğu bilinmiyordu. Sevgi İzi projesiyle çocuğun bütün bilgileri Türkiye'deki birçok devlet kurumunda kayıtlı olacak. Böylece kaybolan engelli daha sağlıklı bir şekilde bulunabilecek. Projeyi başlatan herkese çok teşekkür ederiz" ifadelerini kullandı.

HABERLERCOM

20 Oca 2018 - 10:49 - Yaşam

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.