Engelli kadını sevindiren 'ceza'

14 yıldır engelli sandalyesine bağımlı halde olan 42 yaşındaki Tokmak eskiyen sandalyesinin yenilenmesine çok sevindiğini belirterek Amasya Cumhuriyet

Amasya'da bulduğu cep telefonunu satan şüpheliye bedensel engelli bir kadına tekerlekli sandalye alma cezası verildi.

Amasya Cumhuriyet BaşsavcılığıUzlaştırma Bürosunda ele alınan bir soruşturma dosyası uzlaşmayla sonuçlandı. Öğretmen M.K.'nin 2 yıl önce yolda düşürdüğü cep telefonunu bulup bir süre kullandıktan sonra 300 TL'ye sattığı tespit edilen şüpheli B.D. hakkında 'kaybolmuş ya da hata sonucu ele geçirilmiş eşya üzerinde tasarruf' suçundan başlatılan soruşturmada taraflar 'yardımda bulunulma' şartıyla uzlaştı. Şüpheli B.D.'ye engelli bir kadına tekerlekli sandalye alma cezası verildi.
Suçluya verilen cezayla zor durumdaki engelli bir kadına destek olmayı amaçladıklarını belirten Cumhuriyet Savcısı Süleyman Polat, alınan engelli sandalyesini uzlaştırmacı bilirkişi Kemal Kılıç ile birlikte gittiği Ziyaret beldesinde yaşayan evli ve iki çocuk annesi engelli Hatice Tokmak'a teslim etti.

Ağaçtan düşmesi sonucu yaklaşık 14 yıldır engelli sandalyesine bağımlı halde olan 42 yaşındaki Tokmak, eskiyen sandalyesinin yenilenmesine çok sevindiğini belirterek Amasya Cumhuriyet Başsavcılığı görevlilerine teşekkür etti.
Uzlaştırma Bürosuna gelen dosyaların yüzde 85'e yakınının olumlu sonuçlandığını anlatan Cumhuriyet Savcısı Polat, "Müştekinin talebinin şüpheli tarafından kabul edilmesi sonrasında bir engelli vatandaşımızın tekerlekli sandalye ihtiyacını karşıladık. Bu şekilde hem dosyamız kapanmış oldu hem de toplum yararına bir edime imza atmış olduk. Bu sayede dosya en güzel şekilde ileri sonuçlara gitmeden, tarafları, adli makamları yormadan tamamlanmış oldu" diye konuştu.

23 Şub 2017 - 12:05 - Yaşam

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.