Duygu Dolu O Mektup Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Gönderilecek

Şanlıurfa Valiliği tarafından başlatılan 'Halep'e yardım” kampanyası 7'den 70'e tüm Şanlıurfalıları seferber etmeye yetti. Kimi

Yenişehir Ortaokulu 6’ıncı sınıf öğrencisi Sedef Hızmalı'da Halepli kardeşlerinin durumuna sessiz kalmadı. Onlar da çocukluklarını yaşayabilsin diye oyuncaklarını gönderdi. Üstelik yanına da öyle bir mektup iliştirdi ki, öğretmenleri gördüklerinde ne yapacaklarını bilemedi. İşte minik Sedef’in yüreğinden geçenleri yazdığı mektuba dökülen o satırlar:

“Merhaba. Benim adım Sedef. 12 yaşındayım. Size bu mektubu Şanlıurfa’dan gönderiyorum. Orada neler olduğunu televizyondan görüyorum. En az ben de sizin kadar üzülüyorum. Bir insanın vatanından, evinden ayrılmasının nasıl bir şey olduğunu tahmin edemem. Onu ancak yaşayan bilir. Siz de benim gibi çocuklarsınız. Sizin de bizim gibi dışarıya çıkıp oyun oynama hakkınız var. İnşallah savaş durur ve evinize dönebilirsiniz. İnanın ki her zaman sizi düşünüyorum. Ama siz hiç merak etmeyin, bu savaş inşallah duracak. Şimdi dersiniz ki bu neden bu kadar emin konuşuyor. Çünkü bizim Cumhurbaşkanımız olan “RECEP TAYYİP ERDOĞAN” sizin vatanınızı o hainlerin ve o canilerin elinden alacak. Siz yine evinize yurdunuza döneceksiniz. Siz çocuklar sokakta özgürce ve güvenle oynayabileceksiniz. Artık o bomba ve silah seslerini duymayacaksınız. Milyonlarca insan ölmeyecek. Sizin üzülmenizi istemiyorum. Çünkü sizler de çocuksunuz. Bu mektubu size tüm içimden geçenleri yazarak gönderiyorum. Tüm kalbimle size inanıyorum. Sevgilerle… Sizi çok seviyorum…”

Minik Sedef Mektup zarfına ayrıca gönderilecek yer: Suriye Muhalifleri. Gönderen: Sedef Hızmalı. Memleketi: Şanlıurfa. “Lütfen bunu Suriye diline çeviriniz” ve “Lütfen bunu ulaştırınız” diye de not ekleyerek, Suriyeli muhaliflere ulaştırılması için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a verilmek üzere Vali Güngör Azim Tuna’ya teslim etti. Vali Tuna’ya yazdığı mektubu okuyan Sedef Hızmalı, yaptığı resmi gösterdi.

Vali Tuna: “Sedef kızımız tüm Suriyeli çocukların bir gün evine dönmesini, tüm bu sıkıntıların bitmesini istediğini ve onları çok sevdiklerini resimle ve yazıyla kâğıda dökerek ifade etmiş. Sayın Cumhurbaşkanımıza da güvendiğini belirtmiş. Burada oldukları sürece de onlar bizim kardeşimiz, onlarla ekmeğimizi paylaşıyoruz. Sedef kızımıza ve ailesine, öğretmenlerine de teşekkür ederiz. Bu mektubu Sayın Cumhurbaşkanımıza ileteceğiz” diyerek teşekkür etti.



16 Oca 2017 - 16:27 - Yaşam

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.