Artık Düğünler İçin Kullanılıyor

Şanlıurfa'da bir zamanlar turistler için sıra gecelerinin yaşandığı konuk evlerinde şimdi düğünlere sadece ev sahipliği yapıyor. Son yıllarda

Son yıllarda Doğu ve Güneydoğu'da meydana gelen olayları, bölgedeki inanç ve tarihi turizme büyük darbe vurdu. Ziyaretçi sayıları düşen turistik mekanların yanı sıra seyahat acenteleri ve oteller de yaşanan olaylardan etkilendi. Şanlıurfa'da birçok konukevi yaşanan olaylardan etkilendi. Daha önce turist kafileleri için sıra gecesi düzlenen konuk evlerinde şimdi sadece düğünlere ev sahipliği yapıyor.
Konuk evi işletmecilerinin," Bu olaylar Dünya'nın her yerinde oluyor ama Türkiye'de daha çok farklı yorumlanıyor. Özellikle huzurlu kent olan Şanlıurfa'da daha çok etkiledi. Burada herhangi bir sıkıntının herhangi bir olumsuzluk olmuyor, Özellikle Şanlıurfa’ya gelmek isteyen vatandaşlarımız televizyonlardan son dakika haberlerine bakınca burada bir savaş hali varmış gibi görüyor. Oysa durumun hiçte böyle olmadığını Urfa sakin ve refah şehridir. Olduğunu geldiklerinde görüyorlar daha önce gelen turist kafileri için sıra geçesi düzenlemekten zorluk çekerken şimdi ise sadece düğün merasimlerini hizmet vermeye başladık" diye konuştular.

26 Eki 2016 - 22:00 - Yaşam

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.