320 Bin Suriyeli Evine Döndü

Milli Savunma Bakanlığı Fırat Kalkanı Harekatı'nın hedefine ulaştığını belirterek yaklaşık 320 bin Suriye vatandaşının evlerine dönüşünün

Hudut güvenliğini tesis etmek, DEAŞ Terör Örgütünün saldırılarını önlemek ve yerinden edilmiş Suriye halkının evlerine dönmesini sağlamak amacıyla Mehmetçik 24 Ağustos 2016 tarihinde Fırat Kalkanı Harekatı'nı başlattı.

Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, hudut hattı boyunca 243 meskûn mahal ve 2 bin 15 kilometrekare alanın DEAŞ’tan temizlendiğini 3 binden fazla DEAŞ terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiği belirtildi. DEAŞ terör örgütüne ait 21 bin hedef de imha edildi.

Açıklamada, "Diğer ülkeler DEAŞ’la mücadeleyi daha çok hava kuvvetleri ile yürütürken, Türk Silahlı Kuvvetleri DEAŞ’la mücadeleyi göğüs göğüse yürüten tek ordu olmuştur" denildi.

Fırat Kalkanı Harekatı ile kontrol altına bölgelerde; mayın, EYP temizliği, güvenlik ve asayişin sağlanması faaliyetleri devam ediyor.

Kaynak: TRT Haber

24 Mar 2019 - 01:48 - Yaşam

urfanatik.com son bir ayda 2.040.352 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.