Suriyeli ve Türk Öğrencilerin Uyumu İçin Sirk Gösterisi

Şanlıurfa'nın Viranşehir İlçesinde Suriyeli ve Türk öğrencilere yönelik sirk gösterisi düzenlendi.

misafir
Haber albümü için resme tıklayın

Şanlıurfa'nınViranşehirilçesinde GAP İdaresi, UNICEF,TürkiyeKalkınma Vakfı veViranşehirKaymakamlığının katkılarıyla "Suriyeli Çocukların ve Gençlerin Güçlendirilmesi Çalışması Planı" kapsamında ulusal ve uluslararası sirk sanatçılarıViranşehir'de eğitim gören Suriyeli ve Türk öğrencilere yönelik gösteriler düzenlendi.ViranşehirAnadolu İmam Hatip LisesiSuriyeGeçici Eğitim Merkezi veSakaryaOrtaokulundaki gösterilere çok sayıda öğrenci katıldı.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Proje Koordinatörü Gültekin Çelik, amaçlarının Suriyeli ve Türk öğrencilerin sosyal uyumunu sağlamak olduğunu kaydetti.Şanlıurfa'da toplam 7 günlük bir festival düzenlediklerini belirten Çelik, "UluslararasıMezopotamyaSirk ve Sokak Sanatları Projesi kapsamında destekleyicilerin katkıları ile gerçekleştirdiğimiz çalışmaların şu an festival ayağındayız. Sosyal uyum her alanda yapılan bir süreç. Bizim sosyal uyum metodumuz diğer metotlardan farklı. Bizler çocuklara pedagojik eğitimlerin yanı sıra sanatsal ve görsel eğitimler de veriyoruz. İlgilendiğimiz çocuklar toplum tarafından çok yaramaz, çok haylaz, çok tembel diye tanımlanan çocuklar. Bizler çocuklara sus demiyoruz, bütün bedeninle konuş diyoruz. Çocuğun kendi bedenini tanıması için fırsat veriyoruz. Bu sayede çocuk kendi bedenini tanırken, yeteneklerini de keşfediyor, öz güven kazanıyor" dedi.

30 Mar 2017 - 11:16 Şanliurfa/ Viranşehir- Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.