Yuva Yıkan Yasa Değişecek

Aileleri parçalayan 6284 sayılı yasa ile ilgili Meclis Araştırma Komisyonu üyeleri Akit'e konuştu.

Aile kurumunu dejenere edici hukuki uygulamalar konusundaki tespitlerini AK Partili ve MHP’li milletvekillerinin 2016 yılındaki Meclis Araştırma Komisyonu ile birebir gözlemleyerek raporlaştırdığı ortaya çıktı. Vekiller, Akit’e yaptıkları açıklamalarda 6284 sayılı yasa, süresiz nafaka ve tek taraflı velayet uygulamalarının değiştirilmesi için adım atacaklarını söyledi.

YASAL DÜZENLEMELER GELECEK

14 Mayıs 2016 tarihli “Aile Bütünlüğünü Olumsuz Etkileyen Unsurlar ile Boşanma Olaylarının Araştırılması ve Aile Kurumunun Güçlendirilmesi İçin Alınması Gereken Önlemlerin Belirlenmesi amacıyla kurulan Meclis Araştırması Komisyonu”nun başkanvekilliğini yürüten AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, çözümün zor olmayacağını ifade etti.

Raporun en önemli bölümlerini hukuki kısımların oluşturduğunun farkında olduklarını belirten Özçelik, ”Hukuki durumlardan kaynaklı aile sorunlarıyla ilgili o dönem Adalet Bakanımızı da dinledik.

Rapordaki hukuki düzenlemelerle ilgili ayrı bir çalışma yaparak dönemin bakanına takdim ettik. Raporda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına ait olan kısmı var, Milli Eğitim Bakanlığı’na ait olan kısmı var ama en yoğunlaşılan bölüm hukuki süreçti” dedi.

RAPORDA AİLEYE DOKUNAN HERKESE ÖDEV VAR

Komisyon Üyesi AK Parti Ordu Milletvekili Ergün Taşcı ise, “Komisyon raporumuzda tüm kamu kurumlarına ve aileye dokunan bütün herkese ilişkin ödev var.

Meclis yasama faaliyeti kapsamında aciliyet gerektiren hususlarla ilgili gerekli yasa çalışmalarını planlayacak, idareler Meclis’ten alınan mesaja göre kendilerini yenileyerek aileyi korumaya ve güçlendirmeye yönelik çalışmalar yürüteceklerdir. Bu raporun daha fazla duyulması, daha fazla desteklenmesi ile rapordaki çözüm önerilerini uygulama noktasında bir an önce harekete geçilmesi gerektiğini düşünüyorum” şeklinde konuştu.

TOPARLANABİLECEK AİLE KÖKTEN YOK EDİLEBİLİYOR

Komisyon üyeleri arasında yer alan AK Parti Isparta Milletvekili Said Yüce de, “Burada yasal mevzuatların kısmen yeterli olduğu noktalarda da hata ve eksiklerin maalesef uygulamalarda meydana geldiği görüldü. Hakimlerin biraz daha titiz davranması ve tarafların ailevi durumlarını gözönünde bulundurarak karar vermeleri durumunda mesele önemli ölçüde çözülecektir. Babayı birdenbire evinde uzaklaştırmak, bir süre sonra toparlanma ve düzelme ihtimali olan aile bütünlüğünü kökten yok edebiliyor. Hukuki uygulamada, uygulayıcıların daha hassas davranmasının meseleyi büyük ölçüde çözeceğini düşünüyorum” diye konuştu.

AKİT GAZETESİ

#

18 Kas 2017 - 08:11 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.