Yok Daha Neler! 12 Yaşında Anne Oldu

Evli ve 2 çocuk babası Güven Y. 5 yıl birliktelik yaşadığı E.Y'nin 12 yaşındaki kızına cinsel istismarda bulunup hamile bıraktı. 12 yaşındaki

Evli ve 2 çocuk babası Güven Y. (34), eşinden 7 yıl önce boşanan E.Y. (30) ile 5 yıl birliktelik yaşadı. Çift 2016’da ayrıldı. Şoförlük yapan Güven Y., kadınla arasının bozulmasını, onun 12 yaşındaki kızı E.D.’ye bağladı. Geçen yıl nisan ayında küçük kızı arayan Güven Y., annesiyle barışmak istediğini söyleyerek E.D. ile görüşmek istedi.

Kapalı kasa kamyonetiyle E.D.’yi İstanbul Beykoz’da ormanlık alana götüren Güven Y., küçük kıza cinsel istismarda bulundu. Araçtan inip kaçan küçük kız, yaşadıklarını kimseye söyleyemedi. Karnı büyümeye başlayan E.D.’yi annesi doktora götürdü. Daha kendisi çocuk olan E.D.’nin 33 haftalık hamile olduğu anlaşıldı. Kızın yaşadıklarını anlatması üzerine savcılık soruşturma sonucu iddianame hazırladı. Gözaltına alınan şüpheli, Aralık 2016’da tutuklandı.

ADLİ TIP 'BABA' DEDİ

Olayı öğrendikten sonra küçük kıza Güven Y. "Söyleyeceğin başka bir şey yoksa telefonu kapat" dedi. Suçlamaları reddeden sanık, DNA incelemesi istedi. 12 yaşındaki E.D. devlet korumasına alındı, 8 aylık hamile olması ve kürtaj sürecinin geçmesi nedeniyle doğumunu gerçekleştirmesi beklendi. E.Y., 23 Ocak 2017’de kız bebek dünyaya getirdi. DNA örneklerinde, bebeğin biyolojik babasının yüzde 99.99 Güven Y. olduğu belirlendi. Anne ve bebeği devlet korumasına alındı.

'ÇOCUĞUNA SAHİP ÇIKSIN' DEDİ

Hâkim karşısına çıkan Güven Y., olay günü küçük kızın kendisiyle konuşmak istediğini ileri sürerek, "Beraber ormana gittik. Kucağıma oturdu. Çekilmek istedim. Onun zoruyla gerçekleşti. DNA testinde çocuğun benden olduğunu anlayınca şoke oldum. Yaşını 15 biliyordum. Kemik yaşı belirlensin" dedi.

Pedagog eşliğinde ifadesi alınan E.D. ise “Annem hakkında görüşmek istediğini söyledi. Arabanın içinde üzerime atladı. Bağırdım. Direndim. Zorla yaptı. Hamile olduğumu annem de ben de hastanede öğrendik. Onun kızıma sahip çıkmasını istiyorum. Şikâyetçi değilim” dedi.

Anne E.Y., “Kızım ağlayarak ‘Ben bir şey yapmadım’ dedi. Ben sanıktan şikâyetçiyim” diye konuştu. Son yapılan duruşmada ifade değiştiren sanık, mağdurla cinsel ilişkiye girmediğini iddia etti.

DEVLET KORUMASINDALAR

Anneyle bebek, devlet korumasına alındı. 13 yaşına gelen çocuk anne E.D., bebeğiyle birlikte İstanbul’daki Çocuk Danışma ve Eğitimi Merkezi’ne yerleştirildi.

İYİ HAL İNDİRİMİ UYGULANDI

Davayı ilk duruşmanın ardından 20 gün içinde karara bağlayan mahkeme, sanığı “çocuğun nitelikli cinsel istismarı” suçundan önce 18 yıl hapse çarptırdı. Sanığın yargılama aşamasındaki tutum ve davranışları, geçmiş hali ve sosyal ilişkilerini dikkate alan mahkeme, cezayı 15 yıla düşürdü. “Cinsel amaçlı kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçundan verilen 3 yıllık ceza da 2.5 yıla indirildi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, cezayı az bularak itiraz etti.

11 Haz 2017 - 22:21 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.