Yerel Seçimlere Katılacak Siyasi Partiler Belli Oldu

​​​​​​​Son dakika! Yüksek Seçim Kurulu 31 Mart yerel seçimlerine katılma yeterliliğine sahip 13 partiyi belirledi.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) 31 Mart 2019 yerel seçimlerine katılma yeterliliğine sahip siyasi partileri belirledi. Siyasi partilerin birleşik oy pusulasındaki yeri ise 27 Ocak'ta çekilecek kurayla belirlenecek.

Seçimlere katılacak 13 siyasi parti şöyle:

1. Adalet ve Kalkınma Partisi

2. Bağımsız Türkiye Partisi

3. Büyük Birlik Partisi

4. Cumhuriyet Halk Partisi

5. Demokrat Parti

6. Demokratik Sol Parti

7. Halkların Demokratik Partisi

8. Hür Dava Partisi

9. İYİ Parti

10. Milliyetçi Hareket Partisi

11. Saadet Partisi

12. Türkiye Komünist Partisi

13. Vatan Partisi

KESİN ADAY LİSTELERİ 3 MART'TA İLAN EDİLECEK

Yerel seçimler için takvim resmen işlemeye başladı. Kesin aday listeleri 3 Mart'ta ilan edilecek. Seçmen listeleri de, 4 ile 17 Ocak arasından askıda olacak.

31 Mart'ta yapılacak yerel seçim için seçim takvimi işlemeye başladı. Seçime katılabilecek 13 siyasi parti YSK tarafından ilan edildi.

Muhtarlık bölgesi askı listeleri 4 Ocak Cuma günü saat 08.00'den 17 Ocak Perşembe günü saat 17.00'ye kadar askıda kalacak. Ayrıca www.ysk.gov.tr adresinden, bina esasına göre düzenlenen seçmen kayıtları sorgulanabilecek.

SİYASİ PARTİLERİN BİRLEŞİK OY PUSULALARINDAKİ YERİ 27 OCAK'TA KURAYLA BELİRLENECEK

Hastalığı ve engeli sebebiyle yatağa bağımlı seçmenler bu süre içinde bir yakınları tarafından seyyar sandık kurulu talep formu ile muhtarlığa başvurmaları gerekecek.

Siyasi partilerin birleşik oy pusulasındaki yeri ise 27 Ocak'ta çekilecek kurayla belirlenecek. Siyasi partiler aday listelerini 19 Şubat'ta seçim kurullarına verecek. Geçici aday listeleri 22 Şubat'ta, kesin aday listeleri de 3 Mart'ta ilan edilecek.

Aday listelerindeki eksikliklerin siyasi partilerce tamamlanarak ilgili seçim kurullarına bildirilmeleri için son günü ise 2 Mart. 3 Mart'ta ise kesin aday listeleri ilan edilecek. Seçim propagandası ve yasakları ise 21 Mart'ta başlıyor. 24 Mart'ta seçmen bilgi kağıtları seçmenlere dağıtılmaya başlanacak. 30 Mart'ta seçim propagandaları sona erecek. Ve 31 Mart'ta seçmenler oy kullanmak için sandık başına gidecek. Seçim yasakları 31 Mart günü saat 24.00'te sona erecek.

HABERLERCOM

02 Oca 2019 - 15:31 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.043.337 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.