Yeni KHK Geliyor

TBMM tatile girmeden önce hükûmetin Meclis'ten çıkardığı yetki kararnamesinin süresi yeni Cumhurbaşkanının yemin edip göreve başlaması ile

Başbakan Binali Yıldırım da uyum kararnameleri konusunda “Beş bin kanunda değişiklik öngören, yürürlükten kaldırılan kanunlar var, yeni yapılması gereken kanunlar var. Bütün bunları seçimin belli olmasıyla cumhurbaşkanının göreve başlaması süre arasında yapma mecburiyeti var. Şimdiden yaparsan seçimi etki altına almış gibi olursun” diyerek KHK’ların seçim sonrası yayınlanacağına dikkat çekmişti.

Edinilen bilgilere göre, hazırlıkları tamamlanıp Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunulan taslak KHK’lar ile en önemli uygulama Başbakanlık kurumunu kapatmak olacak.

Cumhurbaşkanı yemin edip göreve başladığı gün, Başbakanlık kurumu KHK ile kapatılacak.

Başbakanlık bünyesindeki, her türlü taşınır araç, gereç, taşıt, malzeme, hak ve yükümlülükler ile elektronik ortamdaki her türlü kayıt ve doküman Cumhurbaşkanlığına geçmiş olacak.

Başbakanlık bünyesindeki personelden müsteşar yardımcıları, genel müdürler ve müşavirlerin Cumhurbaşkanlığı müşavirliği kadrolarına atanacağı belirtilirken, Teftiş Kurulu Başkanlığı bünyesinde görev yapan müfettişler ve yardımcılarının, Devlet Denetleme Kurulu uzmanlığına geçirileceği ifade ediliyor.

Başbakanlık bünyesindeki uzmanlar, daire başkanları ve genel müdür yardımcılarının ise Sayıştay bünyesinde istihdam edilecekleri kaydediliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından önümüzdeki hafta açıklanması beklenen yeni hükûmet yapısında oluşturulacak bakanlıklarda, şimdikinden farklı bir bürokratik yapı Cumhurbaşkanlığı bünyesinde kurulacak ‘ofis’ sistemi bakanlıklarda da uygulanacak. Bu kapsamda, Müsteşarlık, Genel Müdürlük veya Daire Başkanlığı şeklinde sıralanan birimler, ‘kurul’ veya ‘ajans’ adı altında yeniden yapılandırılacak. Her bakanlıkta, ‘ofis’ sistemi ile çalışacak bu birimler ile kamuda atıl vaziyetteki kadroların verimli hâle getirilmesi planlanıyor.

Başbakanlık bünyesindeki uzmanlar, daire başkanları ve genel müdür yardımcılarının ise Sayıştay bünyesinde istihdam edilecekleri kaydediliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından önümüzdeki hafta açıklanması beklenen yeni hükûmet yapısında oluşturulacak bakanlıklarda, şimdikinden farklı bir bürokratik yapı Cumhurbaşkanlığı bünyesinde kurulacak ‘ofis’ sistemi bakanlıklarda da uygulanacak. Bu kapsamda, Müsteşarlık, Genel Müdürlük veya Daire Başkanlığı şeklinde sıralanan birimler, ‘kurul’ veya ‘ajans’ adı altında yeniden yapılandırılacak. Her bakanlıkta, ‘ofis’ sistemi ile çalışacak bu birimler ile kamuda atıl vaziyetteki kadroların verimli hâle getirilmesi planlanıyor.

Yeni hükûmet sisteminde, bürokrasiye yapılan atamalardaki ‘üçlü kararname’ uygulaması da olmayacak. Mevcut sistemde, bakanlık müşavirliğine bile Cumhurbaşkanı, Başbakan ve ilgili bakanının imzası ile atama yapılıyor. Yeni sistemde, genel müdür ve üstü seviyedeki atamalarda, Cumhurbaşkanının imzası yeterli olacak. Alt kadrolarda yapılacak atamalarda ise sadece ilgili bakanın imzası aranacak.

17 Haz 2018 - 05:59 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.