Yeni Dönem Başladı

Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED) Başkanı Aydın Erkoç 'Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) ile bir protokol imzaladık mesleki yeterlilik

"Yeterlilik belgesi olmayanlar araba alıp satamayacak"

Erkoç, MASFED tarafından düzenlenen organizasyonda yaptığı konuşmada, otomotiv sektörünün inşaatla birlikte Türkiye'nin en önemli iş kollarından biri olduğunu söyledi.

İkinci el otomotiv ticaretinin düzenlenmesi ve mesleğe bir standart getirilmesinin çok önemli olduğuna dikkati çeken Erkoç, "Mesleki Yeterlilik Kurumu ile bir protokol imzaladık, mesleki yeterlilik sınavları yapıyoruz ve başarılı olanlara belge veriyoruz. Bu belgeye sahip olmayanlar artık araç alıp satamayacak. Türkiye'de yılda yaklaşık 6 milyon araç el değiştiriyor. Bu araçların önemli bir kısmı devlete hiç vergi ödemeden iş yapanlar tarafından satılıyor. İnşallah bunun önüne geçeceğiz." diye konuştu.

Erkoç, sektöre yönelik mesleki yeterlilik standartlarının getirilmesiyle tüketici şikayetlerinin ortadan kalkacağına işaret etti.

Mesleki Yeterlilik Kurumu Başkanı Adem Ceylan da Türkiye'nin gelişmesi ve büyümesi için eğitim ile istihdam arasındaki bağın güçlendirilmesi gerektiğini anlattı.

Kurum olarak nitelikli birey yetiştirmek için kurumlarla çok yönlü çalışmalar yaptıklarını ifade eden Ceylan, yapılan sınavlar sonucunda 355 bin kişinin mesleki yeterlilik belgesine kavuştuğunu kaydetti.

Konuşmaların ardından mesleki yeterlilik sınavında başarılı olan 12 kişiye belgeleri takdim edildi

MYNET

19 Haz 2018 - 17:42 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.