Yeni Anayasa ve Başkanlık sistemi konulu konferans

GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkanlığı ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından ortaklaşa düzenlenen yeni Anayasa ve Başkanlık sistemi konulu

Yeni Anayasa ve Başkanlık sistemi konulu konferans
Video için play'e tıklayın

Mehmet Akif İnan Konferans salonunda gerçekleşen konferansa, AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Zeynel Abidin Kıymaz, Şanlıurfa Çalışan GazetecilerDernek (ŞUÇGAD) Başkanı Tahir Gülebak, İlçe Belediye Başkanları, binlerce vatandaş katıldı. Yeni Anayasa ve Başkanlık Sistemi konulu konferansı ise Prof. Dr. HasanTahsin Fendoğlu verdi.
ilk olarak 15 Temmuz gecesi FETÖ/PDY Terör Örgütü tarafından Darbe girişiminde yaşanan fotoğraf seergisi gezildi.

Konferansta açılış konuşmasını gerçekleştirenGAP Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Zeynel Abidin Kıymaz; "Bir sivil toplum kuruluşu olarak meslek kuruluşları içerisinde Türkiye de sayılı bir kuruluş GAP Gazeteciler birliği fikir hayatımız, düşünce hayatımızı, sosyal hayatımıza katkılar amacıyla birçok konferans ve paneller tertip ettik. Yaşım 53 doğduğum günden belli en fazla Türkiye’nin tartışılan konularından birisi Anayasa olmuştur. Ben doğmadan önce 61’de Anayasa yapmış Darbeciler ihtilal olmuş. 71 ‘de yine ihtilal olmuş 90’ da isim değişikliği olmuş. Ama bir türlü tartışmanın sona ermediği ve konuşulmadığı bir dönem Anayasası. Kurucu Cumhurbaşkanı diyor ki Türkiyeler öyle bir sistem oturttuk ki 200 yıl kendi iç tartışma ile yıllarını geçirecekler. Google ye girerseniz okuya bilirsiniz. Biz Milli kendi ürettiklerimizi ortaya koyamazken başkalarının bize dayattırdıkları silahlı güçlerin gelip tepemize baskı kurdukları günleri yaşadık. Anayasayla ilgili konuşmacımız Anaya profesörü Hasan Tahsin Fendoğlu sanırsam Türkiye’de 25,30 Anayasa Profesörü içerisinde en etkili, en bilgili hocamızdır. 2012 yılın da aynı programı Adıyaman’da da vermişti. Hasan Tahsin beyi bizler de buraya davet ettik bizleri bilgilendirecektir. Hepimizin keyif alacağı bir konferans vereceğinden eminim. OHAL kapsamında da hayatımızı yaşamaya devam ediyoruz. Her Darbenin de arkadaşlar mutlaka bir mağduru olur. GAP Gazeteciler cemiyeti Genel Başkanı olarak Şanlıurfa’da da mağdurlar oluyor. Bunlar dan birisi de Şanlıurfa’nın sesi ve Şanlıurfa’nın gerek yerel anlamda gerekse de çalışmaları hakkında çalışmalarının olduğunun hepimiz bilincindeyiz. Şanlıurfa’nın sesi olmayı kendisine hedef, geye etmiş. Basının hayatına katkı, emek vermiş URFANATİK Gazetesi’nde bu bilgi kirliliği içerisinde Sayın Cumhurbaşkanımızın dediği gibi at izi it izine karışmış deyimi, çerçevesinde haksızlığa uğramış ve kapatılmıştır. Şanlıurfa’nın sesi olan bu yayın organının tekrar hayata dönmesi ve açılması için bütün Şanlıurfalılar ve Gazeteciler olarak sahip çıkmanızı istiyorum” dedi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ise; " İlk olarak GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Zeynel Abidin Kıymaz'a sonsuz teşekkkür ediyorum. Sayın Hocamız Prof. Dr. HasanTahsin Fendoğlu bey, benim öğrencilik yıllarımda dersime girmiş ve bilgilerinden büyük katkı sağlamış ve emeğini görmüş biriyim. Hocamızın söyleyecekleri çok önemli, gerçekten bu işi iyi bilen biri. Kendisine bizleri kırmayıp buraya kadar gelip konferans verdiği için sonsuz teşşekür ediyorum" diye konuştu.

Prof. Dr. HasanTahsin Fendoğlu, 10 maddelik Yeni Anayasa ve Başkanlık sistemi konulu konferansta Başkanlık sistemini kısaza özetleyerek bir ülkede Başkanlık sisteminin önemini ve katkılarını anladı. Protokol konuşmalarının ardındanProf. Dr. HasanTahsin Fendoğlu, yeni Anayasa ve Başkanlık Sistemi konulu konferansını verdi. Yaklaşık 1 saat süren konferans sonunda, konferansla alakalı vatandaşların aklında kalan soru işaretleri Fendoğlu tarafından cevaplandı.

Proğram sonunda Büyükşehir Belediyesi Başkanı Nihat Çiftçi tarafındanProf. Dr. HasanTahsin Fendoğlu veGAP Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Zeynel Abidin Kıymaz'a emeklerinden ötürü plaket verildi.GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Zeynel Abidin Kıymaz'daYeni Anayasa ve Başkanlık Sistemi konulu konferansı veren Prof. Dr. HasanTahsin Fendoğlu'na plaket takdim etti.

10 Ara 2016 - 16:36 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.