YAŞ kış toplantısı yapmayacak

Bu yıl Yüksek Askeri Şura ‘kış toplantısı' yapmayacak.

Olağanüstü hal kapsamında çıkarılan kanun hükmünde kararname ile Yüksek Askeri Şura’nın yapısında da değişikliğe gidildi. Düzenlemeyle Yüksek Askeri Şuranın Başbakanın çağrısıyla yılda en az bir kez toplanması kararlaştırıldı. Şuranın sekretarya görevinin devredildiği Milli Savunma Bakanlığınca bununla ilgili bir çalışma yürütülmüyor. Ancak Başbakan Binali Yıldırım’ın çağrısı durumunda, şura toplantısı için hazırlıklara başlanabilir.

Daha önce Genelkurmay Başkanlığı Karargahındaki Çakmak Salonunda yapılan "çok gizli" nitelikli toplantı, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminden sonra, ilk kez 28 Temmuz’da karargah dışında, Çankaya Köşkünde, Başbakan Yıldırım başkanlığında toplanmıştı. Toplantıda

TSK

’daki terfi ve atamaların yanı sıra FETÖ’nün darbe girişimi tüm ayrıntılarıyla ele alınmıştı.
Bu yıl Başbakan Yıldırım’ın başkanlığında, 23 Ağustos’ta yapılan ikinci YAŞ toplantısında ise özellikle görev süresinin uzatılması uygun görülen albaylarla ilgili konular ele alınmıştı.

04 Ara 2016 - 14:14 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.