Veliler öğrencilerin notlarını SMS ile öğrenecek

Milli Eğitim Bakanlığı 8383 Mobil Bilgi Servisi'yle öğrenciyle ilgili her bilgiyi velilere bildirecek.   Servisle resmi ve özel okullardaki

Milli Eğitim Bakanlığı, 8383 Mobil Bilgi Servisi’yle, öğrenciyle ilgili her bilgiyi velilere bildirecek.

Servisle, resmi veözel okullardaki öğrencilerin e-okul sistemine girilen devamsızlık,sınav tarihleri, sınav sonuçları, karne ve diploma notları, nakil veokul kaydıyla ilgili veriler, kısa süre içinde mesajla velilereulaşacak.

AÇIK ÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİ DE YARARLANACAK

Açıköğretim ortaokulu ve lise öğrencilerinin sınav sonuçbilgileri, sınav yeri ve tarihi, ders seçim bilgisi, mezuniyet vediploma notları, sınav merkezi değişikliği, öğrencilerin durumu, sistemsayesinde velilere gönderilecek.

SERVİSİN AYLIK ÜCRETİ 2 TL

Servisten yararlanmak isteyenlerin, cep telefonundan öğrencinin TCkimlik numarasını yazarak 8383’e mesaj göndermeleri gerekiyor. Servisetüm GSM operatörlerinden üye olunabiliyor. Servis için aynı telefonhattı üzerinden birden fazla üyelik de yapılabiliyor. Üyeliğini iptaletmek isteyenlerin cep telefonundan

"IPTAL"

yazarak 8383’e göndermeleriyeterli olacak. Aylık üyelik ücreti, vergiler dahil 2 lira olan sistemleayda en fazla 30 kısa mesaj gönderilecek. Sisteme girilen bilgiler,belli zaman aralıklarında kısa mesaja dönüştürülerek GSM operatörlerinceüyelere iletilecek.

DEVAMSIZLIK VE DERS NOTLARI BİRKAÇ SAATTE VELİYE ULAŞACAK

Özellikle günlük devamsızlık bilgisi en geç birsaat içinde, öğretmenlerce girilen ders notları ise en fazla 3 saatiçinde velilere bildirilecek. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı imzasıylayayımlanan genelgede, üyelere tatminkâr içerik üretebilmesinin, verigirişlerinin zamanında, düzenli ve doğru yapılmasına bağlı olduğuvurgulandı.

#

28 Şub 2013 - 00:00 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.043.337 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.