Vatandaşlardan Ricam 18 Maddeyi Tek Tek Okusunlar

Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Anayasa değişikliği 18 maddeden oluşuyor. Vatandaşlardan ricam bu 18 maddeyi tek tek elinize alın okuyun.' dedi.

CumhurbaşkanıRecep Tayyip Erdoğan, Sheraton Otel'de Müteahhitler Birliği Ödül Töreni'nde gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Referanduma ilişkin konuşan Erdoğan, "Anayasa değişikliği18 maddeden oluşuyor. Vatandaşlardan ricam bu 18 maddeyi tek tek elinize alın okuyun." dedi.

Açıklamadan öne çıkan başlıklar şöyle:

"Müteahhitler ülkemizin kültürünü rengini de gittiği yerlere götürüyor. İnşaatla birlikte medeniyetler arasında da bir köprü oluşturuyorsunuz. Sizlerin yürüttüğü faaliyetleri bu yüzden çok önemli buluyoruz. Müteahhitlik firmalarımız yakın coğrafyamızda önemli işlere imza attılar atmaya da devam ediyorlar. Ancak potansiyelimizin çok altında kaldığımızı belirtmek istiyorum.

"TÜRKİYE'Yİ 14 YILDA 3 KAT BÜYÜTTÜK"

Son yıllarda yakın çok coğrafyamız çok büyük sıkıntı içinde. Bu acı gerçeklerin neticesi de kriz bölgesinde faaliyet gösteren iş adamlarımız olumsuz etkilenmeleridir. Ziyaret ettiğimiz ülkelerde veyaTürkiye'ye gelen hükümet başkanlarına bu konuda telkinlerimizi yapıyoruz. Çok emek verdik, dişimizle tırnağımızla çalıştık. 2023 hedeflerine ulaşmak için çok daha büyük başarılara imza atacağız. Bu günlere kolay gelmedik.Türkiye'yi 14 yılda 3 kat büyüttük. Önümüzdeki dönem de aynı başarıyı bir kez daha gösterecek ve dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına gireceğiz. 15 Temmuz bir kez daha göstermiştir ki; öldürmeyen her darbe güçlendirir.Türkiyekrizlerden darbelerden güçlenerek çıkmayı başarmış bir ülkedir.

"SİZLERE YENİ İMKANLAR VERİYORUZ"

Devlet olarak sizlere destek olmak için yeni imkanlar veriyoruz. Büyük ihalelerdeki teminat sorunumuzun çözümüne yeni katkılar sunacağız.TürkiyeVarlık Fonu, müteahhitlerimizin projesine ciddi destek verecektir. Siz yeter ki bir adım atın, emin olun devlet size kat ve kat yaklaşacaktır.

"TERÖRLE DİZE GETİREMEDİLER EKONOMİYLE GETİRMEYE ÇALIŞIYORLAR"

Son dönemde terörle darbeyle dize getiremedikleriTürkiye'yi ekonomi ile dize getirmeye çalışıyorlar. Ekonomide yaşanan dalgalanmalar bölgede yaşanan olaylardan ve psikolojik etkilerinden kaynaklanıyor. Bizim kendi programlarımızı uygulamamız kendi yollarımızı açmamız gerekiyor.TürkiyeVarlık Fonu gibi araçlar işte bu amaçla hayata geçiriliyor. Suriye'de aktif politika izliyoruz. Irak'ta söz sahibi olmaya çalışıyoruz. İhracatçılarımızla, müteahhitlerimizle yeni yöntemler arıyoruz. Turizmde kıpırdama görülmeye başlandı. İstihdam seferberliğine katılmaya işverenler destekli olduğunu görüyorum.

"BİZİM KİTABIMIZDA GERİYE GİTMEK YOK"

Bizim kitabımızda geriye gitmek yoktur. Daima ileriye kararlı bir şekilde ileriye yol almalıyız. Sözümüz var, inşallahTürkiye'yi muasır medeniyetler seviyesine çıkaracağız. 14 yolda vesayet güçlerinden darbe girişimine kadar tüm engelleri aştık. Bölgemizde yaşanan kriz sadece bizim için değil dünyanın tamamı için sürdürülebilir değildir. Dikenli tel örgülerin, yüksek sınır duvarlarının arkasında huzur aranamayacağına şahit olduk. Çözüm buradaki insanların geleceklerini güvence altına alacak yöntemleri devreye sokmaktır. Dünya yaşanan krizlerde kötü bir sınav vardı.Türkiye bu yöndeki çabalar her türlü desteği vermeyi sürdürecektir.

"BİZ BUNLARI GÖRMEK İSTEMİYORUZ"

Değişim hayatın en önemli gerçeğidir. Millet olarak bizim de geçmişimizden aldığımız dersler ışığında daha müreffeh gelecek inşa etmek için çalışmamız gerekiyor. İstikrarsızlık vesayet sisteminin en büyük kuvvet kaynağıdır. Geriye baktığımızda ülkemizin ne badirelerden geçerek bu aşamaya vardığını bazen unutabiliyoruz.Türkiyeyasama, yürütme ve yargıdaki çekişmelerden çok büyük zararlar görmüştür. Darbelerin muhtıraların yol açtığı siyasi ve ekonomik krizler ülkemize çok büyük maliyetler yüklemiştir. 16 Nisan ile birlikteTürkiye'de yasama organı yok diyorlar. Siyaset dürüst yapılmalı. Yürütme sadece Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde yani başkanda toplanıyor. Yasama var, yürütme var ve yargı var. Bunların ortadan kalkması söz konusu değil. Sadece Cumhurbaşkanı, Başbakan kavgaları dahi sistemi sorgulamak için yeterlidir. Bu ülkede bunları gördük. Sayın Sezer, Sayın Ecevit. Rahmetli Ecevit'in yüzüne anayasa fırlatıldı mı? Sonrasında döviz ne oldu? Rahmetli Özal ve Demirel'in nasıl birbirine giridklerini hatırlayın. Bunları yaşadık mı yaşadık. Biz bunları görmek istemiyoruz.

Anayasa Komisyonunda masaların üzerinde nasıl uçuşulduğunu gördünüz. Genel Kurulda bacak ısırmadan burun kırmaya kadar...Bunları gördük.Öbür sistemde bunlar olsa dahi asgariye düşer. Çünkü birçok problem ortadan kalkacak. 2007 anayasa değişikliği ile her ikiside meşrutiyeni anayasadan alan iki yürütme gücüne sahip olduk. 10 yıldır işler yürüyor ama bunun kerameti sistemde değil. Aynı ideallere sahip, birbirini yakından tanıyan makamlar olduğu için hiç bir sorun çıkmadı.

"KANDİL 'HAYIRDA BULUŞALIM' DİYOR"

2 saf var, Evet ve Hayır safı. Kandil 'Gelin Hayır'da buluşalım' diyor. Bunlar ülkemizi bölmek ve kan gölüne çevirmek gayretinde olanlar. Kişi sevdikleri ile beraberdir bunu unutmayın. 18 maddenin çözüme kavuşturulması için bir mücadele verildi ama ne yazıkki siyaset biri beyaz diyor diğeri siyah. Sonunda gerek AK Parti'nin gerek MHP'nin uyumu ile sağolsun hazırlık buraya geldi. Ben diyorum ki tüm milletime sizin huzurunuzda gerek AK Parti tabanı, gerek MHP tabanı, gerek CHP ve HDP'ye gönül veren vatandaşlara sesleniyorum. Gelin 16 Nisan'da birliği, beraberliği bütünlüğü ile lider birTürkiye'yi sistem noktasında temel taşları yerli yerine koyalım. Bunun sistem değişikliği ile alakası yok.

"VATANDAŞLARDAN RİCAM..."

Muhalefet, anayasa değişikliğini ilgisi olmayan konulara çekerek vatandaşların kafasını bulandırmaya çalışıyor. Anayasa değişikliği 18 maddeden oluşuyor. Vatandaşlardan ricam bu 18 maddeyi tek tek elinize alın okuyun."

22 Şub 2017 - 11:59 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.