Valilere Operasyon Geliyor

Halen görev yapan valiler arasında FETÖ'nün ByLock sistemini kullanan 17 vali olduğu belirlendi.

FETÖ ile mücadele sürerken, FETÖ’nün kullandığı ByLock’un sırları da bir bir ortaya çıkmaya devam ediyor. ByLock kullananlar ve yapılan haberleşmelerle ilgili önemli ayrıntılara ulaşıldı. Yapılan araştırmalarda şu anda görevde bulunan 17 valinin ByLock kullanıcısı olduğu belirlendi. Bunlardan güney illerindeki bir büyükşehir valisinin ByLock üzerinden bin 800 kez mesajlaştığı açığa çıkarılırken, mesajlarla ilgili tüm ayrıntıların da elde olduğu vurgulandı.

KARARNAME YOLDA

Gelişmeleri değerlendiren yetkililerin verdiği bilgiye göre, elde edilen veriler ışığında bir valiler kararnamesi hazırlanıyor. ByLock’çu valiler görevden alınacaklar. Bazı valilerin görev yerleri değişecek. Kararnamenin Ramazan bayramı öncesinde veya hemen sonrasında çıkması bekleniyor. Valiler kararnamesini emniyet müdürleri kararnamesi izleyecek. 500 kaymakamı kapsayan FETÖ incelemesi ise devam ediyor.

500 KAYMAKAM İNCELEMEDE

Bu arada halen görevde olan yaklaşık 500’e yakın kaymakamla ilgili de soruşturma yürütüldüğü öğrenildi. FETÖ ile irtibatından şüphelenilen ve FETÖ’ye destek verdiği konusunda istihbari bilgiler alınan kaymakamların incelendiğini kaydeden bir yetkili, son dönemlerde yanıltıcı ihbarlar çoğaldığı için incelemenin uzun sürdüğünü söyledi. FETÖ ile ilişkisi kanıtlanan ve yüksek düzeyde şüphelenilen tüm isimler için gereken işlemin yapılacağını belirten yetkili, “İlçeler FETÖ ile doğrudan veya dolaylı işbirliği olan, geçmişte FETÖ’ye karşı duyarlı olmamış, onlardan ikbal beklemiş kişilere teslim edilemez” diye konuştu.

Öte yandan Emniyet de FETÖ soruşturmaları devam ediyor, ele geçen emniyet arşivi üzerinden yürütülen çalışmalar sürerken FETÖ ile mücadelede yavaş davranan, paçayı kurtarmak için diğer tarikatlara yanaşan isimler de tek tek inceleniyor. Yapılan çalışmalar doğrultusunda bir emniyet müdürleri kararnamesi hazırlanıyor. Henüz son şekli verilmeyen emniyet müdürleri kararnamesinin valiler kararnamesinin ardından çıkması bekleniyor.

12 Haz 2017 - 10:16 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.