Vali Tuna'dan Engelliler günü mesajı

Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Vali Tuna Mesajında şu duygulara yer verdi; "“Yüreği insan sevgisi ile dolu her insanın başaramayacağı hiçbir iş yoktur. Engelli insanlarımıza sağlayacağımız kolaylıklar ile topluma kazandırılmaları, kendilerini hayatın içinde ve engelsiz insanlarla aynı ölçüde, özgür hissetmelerini sağlayacak faaliyetlerin dile getirildiği “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” aynı zamanda toplumda paylaşma, yardımlaşma ve dayanışmanın da simgesidir. Ancak hassasiyetimiz hiçbirzamanbir günle sınırlı değildir. Engelli bireylerimizin toplumsal yaşama tam katılımlarını sağlamak, ayrımcılığa maruz kalmayan,fırsat eşitliğinden yararlanan, haklarını kullanabilen bireyler olmalarına imkân vermek hepimizin en temel amacıdır. Engelli insanlarımız toplumun bir parçası olarak,kendi vasıflarıyla bulundukları topluma bir değer katabilirler. Engellilerin normal bir hayat sürmeleri ve yaşam standartlarının yükseltilerek toplumda hak ettikleri yeri almaları gerektiğinden, devletimizinsonyıllarda çıkardığı yasalarla engelli vatandaşlarımızın bakım,eğitim, sağlık, istihdam, rehabilitasyon, danışmanlık ve destek hizmetleri ile ulaşım gibi konularda çıkardığı hizmetler ilimizde de yoğun olarak yürütülmektedir. Engellilerin, yaşamda mutlu olmaları, insan hak ve onuruna yakışır bir şekilde hayata katılımlarının sağlanması, geleceğe güvenle bakabilmeleri ve üreten bireyler olarak kendi kendilerine yeter duruma gelmeleri için tümkamukurum ve kuruluşlarımız, yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlarımıza görev düşmektedir. İşte bu görevleri sosyal sorumluluk projesi olarak görür ve sevgiyle yerine getirdiğimiz zaman dünya engelli kardeşlerimiz için yaşanılabilir olacaktır. Peygamberler diyarı Şanlıurfa’da yaşayan vatandaşlarımızın engelliler içinhayatıkolaylaştırmak adına her türlü çabayı seve seve yerine getireceklerini biliyorum. Engellilerimizin toplumsal hayata katılımı ve başarmak yolunda gösterdikleri gayretlerden büyük mutluluk duyduğumu belirterek, bu anlamlı günün toplumsal duyarlılığı ve sorumluluğu arttırması temennisiyle “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” nü kutluyor tüm engellilerimize, ailelerine ve tüm hemşehrilerimize mutlu, daha kolay yaşanılabilir bir dünyada engelsiz bir yaşam diliyor, saygılar sunuyorum.”

02 Ara 2016 - 19:13 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.