URFA’DA, ESNAFLAR TEDİRGİN!

Umut DELİ [embed]https://www.youtube.com/watch?v=Uix4cs2wghY&feature=youtu.be[/embed] Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde meydana gelen patlamanın ardından

Umut DELİ

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=Uix4cs2wghY&feature=youtu.be[/embed]

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde meydana gelen patlamanın ardından Şanlıurfalı Sivil Toplum Kuruluşları Suruç ve Ceylanpınar ilçesindeki saldırıları kınayarak “bu saldırıların Şanlıurfa turizmine zarar verdiğini” belirttiler.

Suruç ve Ceylanpınarda gerçekleşen saldırıları kınayan Şanlıurfa Esnaf Sanatkarlar ve Odalar Birliği Başkanı Mehmet Şefik Bakay: “ Suruç ilçesine gerçekleşen saldırıyı Esnaf Odaları olarak şiddetle kınıyoruz. Bizim Şanlıurfa için kötü bir haber, çünkü geçen senede Kobani davasından dolayı Şanlıurfa esnaf ve sanatkarlarımız biliyorsunuz bu turizm yönünden iş yönünden etkilenmişti. Maalesef dün yapılan saldırı yine Urfa’mız için kötü bir haber olduğu için hem bu saldırıyı kınıyoruz esnaf ve sanatkarlar olarak. Nitekim Türkiye esnaf ve sanatlar konfederasyon başkanımızda dün Suruç’a gelerek bu saldırıyı kınadılar. Bizde esnaf ve sanatkarlar olarak saldırıyı kınıyoruz. Bu saldırıların olmamasını, önlemlerin bir an önce alınmasını hükümetimizden istiyoruz. Çünkü bu saldırılar önce ki yıllarda ki Şanlıurfa bir huzur kentiydi maalesef bu 2 yıldır huzur kentinden çıkmış. Dünyada en huzursuz şehir olarak gösteriliyor buda bizim halkımızı tedirgin ediyor. Bir an önce huzur şehri olabilmesi için yetkilerinde bu önlemleri almasını istiyoruz. Maalesef şuanda onlarında üzücü haberini aldık, Allah’tan rahmet diliyoruz. Şehitlerimizin faili bulunur inşallah bulunur. Neden dolayı öldüklerini bilmiyoruz onlara da Allah’tan rahmet diliyoruz.” Dedi.

Şanlıurfa Fırıncılar Odası Başkanı Mehmet Emin Karaatlı ise: “Biz esnaf sanatkarlar odası olarak bu gibi saldırıların tümünü kınıyoruz. Bizim siyasi bir görüşümüz olamaz biz esnaf ve sanatkarız. Ölenler insandır candır. Her ne konuda olursa olsun bu tür saldırılara karşı biz tepkimizi dile getirmeye çalışıyoruz. Dün sayın genel başkanımız Bendevi Palandöken beyde geldi çevre illerimizden Malatya, Adıyaman, Gaziantep ve Batman birlik başkanlarımızla birlikte Suruç ilçemizi ziyaret ettik. Taziyelerimizi dile getirdi. Burada ki oda başkanlarımızla birlikte, birlik başkanımızla birlikte taziyelerimizi dile getirmek amacıyla Suruç ilçemize gittik. Katliamın yerinde incelemelerini yaptık ta oradaki oda başkanlarımıza esnaf sanatkarlarımıza çevre halkına taziyelerimizi dile getirdik. Her ne kadar ölenlerin ilçemizden geneli olması dahi ölen insandır, candır. Biz bu gibi saldırıların hepsini kınıyoruz. Az önce haberlerden aldığımız bilgiye göre Ceylanpınar’da iki tane polisimiz şehit oldu. Olayla ilgili herhangi bir bilgimiz olmadığı halde bu gibi saldırıların son bulmasını istiyoruz. Esnaf ve sanatkarlar olarak insanları ve esnafımızı sağ duyuya davet ediyoruz. Ölenlere Allah’tan rahmet diliyoruz. Kalanlara yakınlarına baş sağlığı diliyoruz. İnşallah bu tür olayların tekrar etmemesi için Allah’tan dualarımızı diliyoruz.” Diye konuştu.

#

22 Tem 2015 - 08:48 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.043.337 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.