Urfa Mutfağı Yarışıyor

Tarihi ve kültürü ile Dünya'da ayını duyuran ve yemek zenginliği ile de bir numara olan Şanlıurfa Eyyübiye Belediyesi tarafından bil ilke daha

Urfa Mutfağı Yarışıyor
Video için play'e tıklayın

25-26-27 Mart tarihleri arasında Şanlıurfa Aguapark’ta gerçekleşecek yarışma öncesi Kent genlinde görev yapan yerel ve ulusal basın mensuplarıyla bir araya gelen Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, yapılacak çalışmanın ayrıntılarını aktardı.

Özel bir mekanda gerçekleşen tanıtım toplantısında konuşan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, 25-26-27 Mart’ta Şanlıurfa’da düzenlenecek olan şampiyonaya Türkiye genelinden 400 kişinin katılacağını söyledi.

Başkan Ekinci “Malumunuz Şanlıurfa kadim bir kent, Şanlıurfa tarihi bir kent ve sadece bu tarihi kentte de, sadece tarihi mekânlar değil aynı zamanda diğer alanlarda da olan bir şehirdir. Yine sizlerin de bildiği gibi son zamanlarda Şanlıurfa imajı üzerinde de olumsuz koşullar bizleri bir şekilde rahatsız ediyor. Bu iş turizmle ilgili bir hareketlilik sağlamak, katkıda bulunmak, hem de Urfa’nın mutfağını iyi bir şekilde tanıtmak amacıyla bu yıl 1’incisi düzenleyeceğimiz 1.Şanlıurfa Ulusal Aşçılar ve Pastacılar Şampiyonası’nın finansmanı olduk. 25-26-27 Mart 2016 tarihlerinde Şanlıurfa AQUA Parkta 1.Şanlıurfa Ulusal Aşçılar ve Pastacılar Şampiyonası düzenlenecektir. Şanlıurfa yöresel mutfağı ile beraber üç günlük yarışma süresince toplam 27 dalda düzenlenecek yarışmaya Şanlıurfa'dan ev hanımları, Türkiye genelinden Meslek liseleri, Meslek Yüksek Okulları, Üniversite öğrenci aşçıları ve Usta aşçılar olmak üzere toplam 400 kişiyi misafiri burada ağırlayacağız. Bu şampiyona, Tüm Aşçılar - Pastacılar Konfederasyonu ve bağlı federasyonlarla doğu ve güneydoğu bölgesinde profesyonel olarak ilk defa düzenlenecektir’’ dedi.

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Ülkemizde ve bölgemizde Gastronominin gelişimi, yöresel mutfağımıza sahip çıkma bilincinin gelişmesi ve iç turizm hareketliliğinin sağlanması açısından önemli olduğunu aktararak konuşmalarını şöyle sürdürdü.

Başkan Ekinci: “2004 yılında başlatılan UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağına dâhil olan dünya genelinde 116 şehir bulunmaktadır. Şanlıurfa olarak geçen yıl bu ağa girmek amacıyla bir başvuru yapılmış ancak istenilen sonuç alınamamıştır. Bu konunun uzmanlarıyla yaptığımız istişarelerden çıkan sonuca göre bu tarz çalışmaların bir süreç işi olduğu ve belli adımların zamana yayılarak yapılması gerektiği şeklindedir. İşte bu çalışmalardan en önemlisi olarak görülen Ulusal Aşçılar ve Pastacılar Şampiyonasının startını da vermiş oluyoruz. UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağına yedi yaratıcı alanda (Edebiyat, Film, Müzik, Zanaat ve Halk Sanatları, Tasarım, Gastronomi ve Medya Sanatları) dallarında yapılıyor. Bizlerde özellikle Gastronomi ile ilgili bundan sonraki süreçte de şehrimiz adına güzel bir başlangıç yapmak için bu yarışmayı düzenliyoruz. Bu yarışmanın düzenlenmesinde tabii bizlerle beraber hareket edecek olan Tüm Aşçılar - Pastacılar Konfederasyonu ve yine Şanlıurfa Aşçılar ve Pastacılar Derneği yönetim kurulu başkanlarına ve üyelerine teşekkür ediyoruz. Şunu yine ifade etmek istiyoruz ki, Şanlıurfa hak ettiği yerde değil, her alanda da hak ettiği yerlerde değildir. Şanlıurfa’mızın hak ettiği yere gelmesi noktasında herkese düşen görevler vardır. Yerel yöneticiler olarak bizlere düşen görevler vardır, esnaflarımıza düşen görevler vardır, Tabii Şehrin bu güzelliklerini anlatmak konusunda basın mensuplarına çok daha büyük görevler düşüyor. Bu vesile ile bu yarışmanın iyi bir şekilde hem tanıtılması, sonrasında da uluslararası hal alması adına siz basın mensuplarının katkısı büyük olacaktır. Vereceğiniz katkılardan dolayı şimdiden teşekkür ediyorum’’ diyerek toplantı sona erdi.

#

13 Mar 2016 - 15:09 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.043.337 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.