Ünlü İsimler İsrail'in Katliamına Sessiz Kalmadı

Ünlü isimler sosyal medya hesaplarından İsrail'in Gazze sınırında Filistinlilere yönelik katliamına tepki gösterdi.

bir urfa
Haber albümü için resme tıklayın

Mustafa Ceceli, Instagram hesabından, dün, "Bugün Gazze'de silahsız sivilleri gerçek mermilerle katlettiler. Binlerce yaralı var. Öldürmeye gelince siz öldürmeyi çok iyi bilirsiniz. Katliamı lanetliyoruz." paylaşımında bulundu.

İbrahim Tatlıses de, "Dünya ülkeleri ve dünya liderleri neden Filistin halkı için 3 maymunu oynuyorlar, oysa ki onların da normal insanlar gibi yaşama hakları var." dedi.

Sanatçı Yıldız Tilbe, Twitterdan yaptığı paylaşımda, şu ifadeleri kullandı:

"Şu an işgal altında olan Orta Doğu ve Müslüman ülkelerindeki durum, Türkiye'ye yapılmak istenen işgalin provasıdır. Oralar Osmanlı'nın yani bizimdi, kopardılar. Avrupa üzerinden üstümüze gelemeyen korkaklar arkamızdan dolanıyorlar. Allah fırsat vermesin kafirlere, İslamiyete yardım etsin."

Alişan da yine Instagram hesabından, bu akşam Taksim Tünel'de gerçekleştirilmesi planlanan "İşgale Karşı Ses Ver" başlıklı protestonun afişini paylaşarak, "Tüm dünya sessiz. Zulüm karşısında susan dilsiz şeytandır." yazdı.

Ömer Karaoğlu da Twitter hesabından, İsrail'in başkentinin cehennem olduğu yorumunda bulunarak, "Kudüs..ey Kudüs.... Çileler eriten, umudu büyüten, acıyı yoğuran, sevdayı doğuran, ey Kudüs" dizelerini paylaştı.

Umut Mürare de, Twitter hesabından "Sevdamızsın Kudüs" başlıklı eserini paylaşarak, şunları kaydetti:

"Kudüs özgür değilse, ben özgürüm deme kardeşim. Susma. Kudüs için ses ver. Kudüs ümmetin ve tüm Müslümanların sınavıdır. Bu sınavdan ya geçeceğiz ya da hep beraber kalacağız. Seçim, oy, parti dalaşmalarını, tartışmalarını bir kenara bırakın Allah aşkına! Biz Kudüs için bir olamayacaksak, birlik olamayacaksak daha ne zaman ve nasıl beraber olacağız ?"

Uğur Işılak da, tekerlekli sandalyesiyle gösterilere katılarak şehit olan 29 yaşındaki Fadi Ebu Salah'ın fotoğrafını paylaşarak, "Hem gazi, hem mücahit, hem engelli, hem şehit. Adanmışlığın resmi." yazdı.

Grup Genç de, Twitterdan "Dayan kanlı mescit Mescid-i Aksa, bu zulüm işkence sürmez asla." ifadesini kullandı.

İbrahim Sadri de, Twitterdan Cahit Zarifoğlu'nun kaleme aldığı "Filistin sen işine bak kar toprağını/

Yoğur gazabını yaradanın..." dizeleri ile "Bizi akşam haberlerine yetiştirmesinler, söyle onlara.../ Oku anne ağrımız dinsin söyle, bir de melekler gelsin." ifadelerini paylaştı.

Oyuncu Ali Nur Türkoğlu da, "Kudüs insanlığın ağır yarası." paylaşımında bulundu.

Oyuncu ve yazar Bahadır Yenişehirlioğlu da, Twitter hesabından şöyle yazdı:

"İsrail barbardır. İsrail'in barbarlığına kan taşıyan bütün devletler insanlık suçunun ortaklarıdır. Zalimin zulmüne direnmek haktır. Yaşasın Filistin, kahrolsun siyonizm. İsrail asla başaramayacaksınız vicdanı var olan her insan sizi lanetleyecek. Filistin sen onursun, onursuz zalimin önünde çelikten bir ruhsun. Kahpe zamanlar için bir nefes insanlık soyu için bir umutsuz. Elbet ilahi adalet tecelli edecek. Elbet siyonizm tarihten silinecek."

19 May 2018 - 20:07 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.