Umreye gideceklerden o ücret alınmayacak

Suudi Arabistan 3 yılda ikinci kez umreye gidecekler için getirdiği 2 bin riyal ek verginin kaldırdı.

Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Dursun Aygün, Suudi Arabistan'ın 3 yılda ikinci kez umreye gidecekler için getirdiği 2 bin riyal ek verginin kaldırıldığının müjdesini verdi. Aygün, bir aydan bu yana daha önce umreye gitmiş ve tekrar gitmek isteyen vatandaşlardan 2 bin riyal civarında ek bir ücret alındığını hatırlattı.

SUUDİ YETKLİLİLER MÜJDEYİ VERDİ


"Dün Suudi Arabistan'dan ilgililer bizi arayıp müjde verdiler. Bu vergilerin artık alınmayacağını ifade ettiler" diyen Aygün, sistem üzerinden yaptıkları kontrollere göre birkaç gün önce, daha önce umreye gitmiş olan vatandaşların bilgileri girildiğinde karşılarına çıkan ek verginin bugün itibarıyla çıkmadığını kaydetti.

SONUNDA VERGİ KALKTI


Bu sene itibarıyla ek verginin kaldırılmış olduğunu ifade eden Aygün, bundan dolayı memnuniyet duyduklarını söyledi.

Aygün, "Diyanet İşleri Başkanımız, bizzat bu verginin kaldırılması hususunda Hac Bakanlığı'na doğrudan bir yazı yazdı. İlgililerle görüşüldü. Bizim de buradaki Suudi Arabistan'ın Sayın Büyükelçisiyle yoğun çalışmalarımız olmuştu. Devletimizin de bu yönde çok güzel girişimleri oldu. Sonuç itibarıyla bu vergi kalktı. Vatandaşlarımız artık rahat bir şekilde, daha önce gittiğini de dikkate almaksızın müracaatlarını yapabilirler" dedi.

03 Ara 2016 - 19:50 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.