Uluslararası Göç Yönetimi Zirvesi Başlıyor

Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı (UCLG-MEWA) Sosyal İçerme Komitesi Eş-Başkanlığını yürüten Şanlıurfa

ŞanlıurfaBüyükşehirBelediyesi, 7-8-9 Kasım tarihleri arasında Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı (

UCLG-MEWA

) tarafından düzenlenecek '

Göç

Yönetiminde Yerel Düzeyde Koordinasyonu Güçlendirme Çalıştayı', 'UCLG-MEWA Yönetim Kurulu Konsey Ortak Toplantısı' ile 'Uluslararası Göç Yönetimi Zirvesi'ni Şanlıurfa'da buluşturacak.

Aynı zamanda, UCLG-MEWA Sosyal İçerme Komitesi Eş-Başkanlığını yürüten Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi'nin ev sahipliğini yapacağı buluşmada kamu kuruluşları, yerel yönetimler ve göç üzerine çalışmalar yapan sivil toplum kuruluşları bir araya gelecek.
'Göç Yönetiminde Yerel Düzeyde Koordinasyonu Güçlendirme Çalıştayı'nda kamu ve sivil toplum kuruluşları arasında yerel düzeyde işbirliğinin ve diyalogun geliştirilmesi amaçlanırken, 'UCLG-MEWA & WALD Uluslararası Göç Yönetimi Zirvesi’nde ise HABITAT III sonrası Yeni Kentsel Gündem’in belirlenmesi ve uluslararası işbirliğinin sağlanması hedefleniyor.

BAŞBAKAN YARDIMCISI VE BAKANLAR KATILIYOR


Lübnan, Filistin, Ürdün ile Suriye'den bakan ve bürokratların katılacağı buluşmaya teşkilatın Türkiye yetkililerinin yanı sıra Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek'in de katılması bekleniyor.

TÜM HAZIRLIKLAR TAMAMLANDI


Buluşma öncesi tüm hazırlıkların tamamlandığını belirten Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, 500 bini aşkın Suriyeli sığınmacının yaşadığı Şanlıurfa'nın böylesine önemli ve kapsamlı bir zirve için en doğru adres olduğunun altını çizdi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, "7-8-9-10 Kasımda çok önemli uluslararası bir programa ev sahipliği yapacağız. Çok sayıda ülkenin katılacağı ve yine Başbakan Yardımcımız, Bakanlarımız ile üst düzeyde "Göç" konusunda uzman ekiplerle zirveyi gerçekleştireceğiz. Bu buluşmaya Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi olarak ev sahipliği yapacağız. Zirve ile ilgili tüm hazırlıklarımızı tamamladık" diyerek konuşmasını sürdürdü.
Suriye'de savaşın başladığı 2011 yılından bu yana Şanlıurfa'nın Ensar ruhuyla hareket ettiğini belirten Başkan Nihat Çiftçi, "Gerçekleştireceğimiz zirvede sebepleri ve sonuçları ile göçün tüm unsurları masaya yatırılacak. Bu konuda 5 yıllık bir tecrübeye sahibiz. Göç ile ilgili bir
zirve yapılacaksa bunun en doğru adresi Şanlıurfa'dır. İnşallah misafirlerimizi güzel bir şekilde ağırlayacağız. Program kapsamında Suriyeli misafirlerimizin yaşamını sürdürdüğü çadır kent ve konteyner kentlere de geleceğiz. Bu zirvede dünyadaki tüm göçmenler için önemli sonuçlar alınacak. Zirvenin hayırlı olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.

PROGRAMIN İLK GÜNÜ (7 KASIM)


7 Kasımda başlayacak olan buluşmanın taslak programına göre ilk gün 'Göç Yönetiminde Yerel Düzeyde Koordinasyonu Güçlendirme Çalıştayı' düzenlenecek. UCLG-MEWA Genel Sekreteri Mehmet Duman ile Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdulkadir Açar'ın açılış konuşmasıyla başlayacak çalıştayda, katılımcılara 'Şanlıurfa'da Göç Olgusu' konusu anlatılacak. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mahmut Kırıkçı ve Büyükşehir Belediyesi Başdanışmanı Ümran Bilim'in 'Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin Suriye Krizindeki Vizyonunu' aktarılacağı çalıştayın sonunda toparlanan öneriler raporlaştırılacak.

PROGRAMIN İKİNCİ GÜNÜ (8 KASIM)


Programın ikinci günün de ise UCLG-MEWA Konsey Ortak Toplantısı ile Göç Yönetimi Zirvesi gerçekleştirilecek. Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Kadir Topbaş ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in de katılmasının beklendiği zirvede, 'Suriye Krizi Işığında Türkiye'nin Göç Yönetimi Deneyimi', 'Konsey Ortak Toplantısı', 'Yeni Kentsel Gündem Kapsamında MEWA Bölgesinde Mülteciler', 'Göç Politikaları' ve 'Göç Yönetiminde Yerel Yönetim-Kamu-Sivil Toplum Ortaklığı' konu başlıkları ele alınacak.
Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi'nin de konuşma yapacağı zirvede Başkan Çiftçi, Türkiye'nin ve Şanlıurfa'nın sığınmacılara bakış açısını değerlendirecek.

PROGRAMIN ÜÇÜNCÜ GÜNÜ (9 KASIM)


Programın üçüncü gününde ise 'MEWA Bölgesinde Bölgesel Uyum ve Sosyal İçerme', 'Göç, Göçmen ve Mülteciler', 'Uluslararası Toplumun Göç Yönetimindeki Rolü' konu başlıkları ele alınacak. Programın sonunda ise UCLG-MEWA Sosyal İçerme Komitesi Eş-Başkanı olan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi değerlendirme yapacak.
Zirve, çalıştay ve konsey toplantılarının sona ermesinin ardından son gün olan 10 Kasım tarihinde ise katılımcılara Hararn Konteynır Kenti, Harran tarihi bölgeleri, Göbeklitepe, Suriyeli öğrencilerin eğitim gördüğü okullar, Balıklıgöl, Urfa Kalesi ve mozaik müzesini içeren kültürel gezİ düzenlenecek.

05 Kas 2016 - 15:02 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.