Twitter, Haber Yayan Bot'ları Engelleyecek

Twitter bot'ların yalan haber yaymak için kullandıkları yöntemleri engelleyecek önemli bir yeniliği sosyal ağında devreye soktu.

Rusya'yla bağlantısı olduğu iddia edilen Twitter bot'larının yalanhaberler yaymak ve gündem yaratmak için aynı tweet'leri paylaştığı biliniyor. Sosyal ağ, yeni düzenlemesiyle yalan haberlerin yayılma hızını yavaşlatabileceğini ve kontrol altına alabileceğini umuyor.

BEĞENME VE RETWEET İŞLEMLERİ YAPMALARINA DA İZİN VERMEYECEK

San Francisco merkezli sosyal ağ ayrıca kullanıcılarının üçüncü taraf yazılımlar kullanarak tweet beğenme ve retweet işlemleri yapmalarına da izin verilmeyeceğini ekledi.

Twitter ve diğer sosyal ağlar, Batılı hükümetler tarafından yalan haberlerin yayılması ve yabancı propagandasına alet olmakla suçlanıyor. 2016 yılında gerçekleştirilen ABD Başkanlık Seçimi'nde had safhaya ulaşan yalan haberler, sosyal ağları bu konuda önleyici adımlar atmaya zorlamıştı.

Twitter Politikalar Ekibi'nden Yoel Roth, sosyal ağdaki yeni kısıtlamaların "bilgi kalitesini" artırmaya yönelik olduğunu söyledi.

HABERLERCOM

22 Şub 2018 - 13:34 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.