Türkiye'de Kaç Kişide Sarı Basın Kartı Var

Basın İlan Kurumu açıkladı Türkiye'de resmi ilan yayınlama hakkı bulunan bin 122 gazetede 6 bin 199'u erkek 2 bin 659'u kadın olmak üzere

BasınİlanKurumu'ndan tarafından "resmi ilan yayınlama hakkını haiz" süreli yayınlarda görev alan fikir işçilerinin bilgilerinin yer aldığı istatistikler açıklandı.

Buna göre, ülke genelinde resmi ilan yayınlama hakkı bulunan bin 122 gazete bulunuyor. Bu gazetelerde çalışanların ise ancak 3'te biri kadınlardan oluşuyor. Gazetelerde 6 bin 199'u erkek, 2 bin 659'u ise kadın olmak üzere 8 bin 858 kişi çalışıyor.

Temmuz 2017 itibarıyla bu çalışanların yalnızca 3 bin 717'sinin basın kartı bulunuyor.

Çalışanların bin 464'ü iletişim fakültesi mezunu

Verilere göre, bu süreli yayınlarda çalışan sadece 8 kişiden biri iletişim fakültesinden mezun. Buna göre çalışanların bin 464'ü iletişim fakültesi, 352'si de iletişimle ilgili meslek yüksekokulunda eğitim görenlerden oluşuyor. Bu kuruluşlarda ilk ve orta öğretim mezunu 4 bin 946 kişi çalışıyor.

İŞKUR İşbaşı Eğitim Programı kapsamında 54 ilde faaliyet gösteren gazetelerde çalışan sayısı 190'ı buldu. İstanbul, Balıkesir, Ankara, Bursa, Çanakkale ve Konya, bu program kapsamında en fazla istihdamın gerçekleştiği iller oldu.

25 Tem 2017 - 12:22 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.