Türkiye'nin En Uzun Karayolu Tüneli Olacak

Doğu Karadeniz ve Kafkasları Ortadoğu ve İran'a bağlayan Trabzon-Gümüşhane karayolu üzerinde bulunan Tarihi İpek Yolu güzergahındaki Yeni Zigana

Doğu Karadenizve Kafkasları, Ortadoğu veİran'a bağlayan Trabzon-Gümüşhane karayolu üzerinde bulunan Tarihiİpek Yolugüzergahındaki Yeni Zigana Tüneli hizmete girmesiyleTürkiye'nin en uzun karayolu tüneli olacak.

DÜNYANIN DA EN UZUN 2. TÜNELİ OLACAK

Trabzon-Gümüşhane karayolu arasında yapımına başlanılan 14.5 kilometre uzunluğu ile dünyanın en uzun ikinci tüneli olması planlanan Zigana Tüneli'ndeki kazı çalışmaları devam ediyor.

OVİT TÜNELİ

'Nİ GEÇECEK

Trabzon'unMaçkailçesine bağlı Başar köyünden başlayan tünel kazı çalışmalarınınGümüşhanebölümü iseTorulilçesine bağlı Köstereli mevkiisinde sürdürülüyor. Zigana Tüneli hizmete girmesiyle geçtiğimiz gün ilk ışıkla buluşma töreni düzenlenen Ovit Tüneli'ni de geçerekTürkiye'nin en uzun karayolu tüneli olacak.

580 MİLYON TL

'YE MAL OLACAK

580 milyon TL'ye bedelli projedeGümüşhanetarafından 1.2 kilometre,Trabzontarafından ise 300 metrelik kazı çalışması gerçekleştirildi. 2020 yılının Nisan ayında bitirilmesi hedeflenen Zigana Tüneli çift tüp tünelleri ile birlikte toplam uzunluğu 29 kilometre olacak.Gümüşhane'ninTorulilçesinde kurulan şantiyede 280işçitünel için 24 saat çalışırken, tünelinTrabzontarafına da kurulacak şantiyeyle birlikteişçisayısı 400'e çıkarılacak. Ovit Tüneli'nden farklı bir havalandırma sisteminin yapılacağı Zigana Tüneli'nde şaft (doğal havalandırma) uygulanacak.

SÜRÜCÜLERİN KORKULU RÜYASI OLMAKTAN ÇIKACAK

Türkiye'nin en uzun karayolu tüneli olacak olan Zigana Tüneli hizmete girmesiyleGümüşhane,TrabzonLimanı'na daha da yaklaşacak ve yolun geometrik standardı daha da yükselmiş olacak. 100 kilometre olan güzergah 10 kilometre kısaltarak 90 kilometreye düşürülmüş olacak. Özellikle kış aylarında yağışın ve karın yoğun olduğu geçittekeskinvirajlar ve rampalar da bu projeyle ortadan kalkmış olacak. Zigana Tüneli ile birlikte sürücülere konforlu, güvenli ve ekonomik bir ulaşım imkanı sağlanmış olacak.

13 Kas 2016 - 12:51 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.043.337 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.