Türkiye İçin Kritik Gün, Merkez Bankası Faiz Kararını Verecek

Siyasilerin yaklaşan seçim öncesi yüksek oranlı indirim taleplerine karşın enflasyonu işaret eden ve erken bir faiz indirimine gerek görmeyen Merkez'in

Siyasilerin yaklaşan seçim öncesi yüksek oranlı indirim taleplerine karşın enflasyonu işaret eden ve erken bir faiz indirimine gerek görmeyen Merkez'in bugün rutin PPK toplantısında politika faiziyle ilgili kararını açıklayacak. Uzmanları bir bölümü Merkezin ölçülü bir indirime gitmesini beklerken faiz politikasının değişmeyeceğini düşünenlerde var.

'MERKEZ GÜNAH KEÇİSİ OLDU'

Faiz indirmi yapılmamasına hükümet tepki göstermişti. Gerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gerekse hükümet üyeleri sık sık Merkez bankası başkanı Erdem Başçıyı eleştirdi. Hükümetin ekonomi aklı olan iki isim Mehmet Şimşek ve Ali Babacan ise Başçı'dan yana tavır sergiledi.

UZMANLAR ENDİŞELİ

Uzmanlar ayrıca Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve siyasetçilerin tek seferde yüksek oranlı faiz indirim isteği nedeniyle Merkez'in enflasyonun izin verdiğinden daha yüksek bir faiz indirimine gitme ihtimalinden endişe ediyorlar. Siyasilerin söylemleri her ne kadar son dönemde azalsa da piyasadaki endişe kısmen de olsa devam ediyor.

EKONOMİSTLER İNDİRİM BEKLİYOR

Buna göre ekonomistlerin büyük bir bölümü toplantı sonrası politika faizinde indirim bekliyor. Büyük çoğunluk indirimin 25bp,ile 50 bp, arasında yapılacağını düşünüyor.

DEĞİŞİKLİK BEKLEMEYEN DE VAR

Faizlerde değişiklik beklemeyen ve merkez bankasının faizleri aynı seviyede tutacağını düşünen ekonomistlerin sayısıda az değil.

#

24 Şub 2015 - 06:49 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.