Türkiye Genelinde Dev Uyuşturucu Operasyonu

Başkent'te 15 Temmuz'da şehit olan Emniyet Amiri Cüneyt Bursa'nın adı  verilen uyuşturucu operasyonunda 200'den fazla kişi gözaltına

Ankara Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 6 aylık çalışmanın ardından gerçekleştirdiği dev narkotik operasyonuyla zehir tacirlerine ağır darbe vurdu. 200’e yakın gözaltının gerçekleştirildiği operasyonun Türkiye rekoru olduğu ifade edildi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 15 Temmuz 2016 tarihindeki darbe girişimi esnasında Ankara Emniyet Müdürlüğü önünde hayatını kaybeden Şehit Emniyet Amiri Cüneyt Bursalı’nın adına dev narkotik operasyonu gerçekleştirdi. 6 aylık çalışmanın neticesinde gerçekleştirilen operasyona 3 bin personel, 600 civarında ekip ve çok sayıda narkotik köpeği katılırken, 2 helikopter de havadan destek verdi.

Günün ilk saatlerinde Ankara Emniyet Müdürlüğü önünde toplanan polis ekipleri, operasyon emrinin verilmesiyle birlikte Ankara’nın dört bir yanına dağıldı. Özellikle Altındağ ilçesinde yoğunlaşan polis ekipleri, zırhlı araçlarla girdiği mahalleleri didik didik aradı. Önceden tespit edilmiş adreslere nokta atışı yapan polis ekipleri, 250 civarında eve operasyon düzenledi, 200’e yakın kişiyi gözaltına aldı.

“GÖZALTI SAYISI BAKIMINDAN TÜRKİYE REKORU”

Ankara Emniyet Müdürü Mahmut Karaaslan, Altındağ Caddesi üzerinde konuşlanan polis ekiplerini ziyaret ederek operasyon hakkında yerinde bilgi aldı. Operasyonun detaylarına ilişkin bilgi veren Karaaslan, Narkotik Şube Müdürlüğünün öncülüğündeki operasyonun 6 aylık bir çalışmanın ardından gerçekleştiğini kaydederek, “Bu operasyonda toplam 3 bin civarında personel görev aldı, 600 civarında ekip 200-250 civarında eve operasyon düzenledi. Şu anda 200’e yakın gözaltı var, uyuşturucu var, silahlar var. Detaylı bilgi daha sonra açıklanacak. Bu gözaltı sayısı arkadaşlarımın verdiği bilgiye göre Türkiye rekoru. Çok büyük bir operasyondu, arkadaşlarımız başarıyla sonuçlandırdı. Bu operasyona iki helikopter destek verdi. Narkotik köpekleriyle destek aldık. Emniyet Genel Müdürlüğü Uyuşturucuyla Mücadele Daire Başkanlığı da bu konuda önemli destekte bulundu. Uyuşturucuyla mücadelemiz aralıksız ve tavizsiz bir şekilde devam edecek” şeklinde konuştu.

Uyuşturucuyla mücadele için oluşturulan Whatsapp ihbar hattının önemine dikkat çeken Karaaslan, tüm vatandaşların çekinmeden bu hattan gördüklerini duyduklarını, çocuklarının yaşadıklarını aktarmalarını istedi. Karaaslan, uyuşturucu çetelerini terör örgütlerinden farklı görmediklerini ve mücadelenin aralıksız devam edeceğini kaydetti.

20 Haz 2017 - 09:35 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.