Türkiye Erken Seçime Gidiyor

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin dün yaptığı erken seçim çıkışının ardından Türkiye'nin merakla beklediği Erdoğan-Bahçeli görüşmesi

halil dağ
Haber albümü için resme tıklayın

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi kabul etti. Erdoğan'ın, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki basına kapalı kabulü, saat 13.30'ta başladı. Tarihi erken seçim zirvesi yarım saat sürdü. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile görüşmesi saat 14.00'te sona erdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 15.30'da basın mensuplarına açıklama yapması bekleniyor.

Başbakan Binali Yıldırım ve AK Parti MYK üyeleri de Beştepe'ye, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne gitti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasından öne çıkanlar şöyle:

- Oldukça verimli bir görüşme gerçekleştirdik. Tekliflerini değerlendirme fırsatı bulduk. 15 Temmuz siyasette yeni bir dönemin miladıdır. Ardından 29 gece boyunca tutulan nöbetler, milletin istikbaline sahip çıkma dirayetinin göstergesi olmuştur.

- Yönetim sistemi değişikliğini sayın Bahçeli'nin desteğiyle 16 Nisan'da hayata geçirdik. Türkiye hala eski sistemle yönetilmektedir. Yeni yönetim sistemine geçiş giderek aciliyet kazanmaktadır. Sayın Bahçeli'nin çağırısını enine boyuna müzakere ettik. Bu erken seçim teklifine olumlu yaklaşmamız konusunda görüş birliğine vardık.

Bahçeli 26 Ağustos demişti

MHP Genel Başkanı Bahçeli, TBMM'de partisinin dünkü grup toplantısında cumhurbaşkanı ve milletvekili genel seçiminin 26 Ağustos'ta yapılması önerisinde
bulunmuştu.

Bahçeli, konuşmasında, "26 Ağustos 2018 Pazar günü, yani Malazgirt Zaferi ile Büyük Taarruzumuzun yıl dönümlerinde, Türk milletinin yeni bir zafer ruhuyla sandığa gidip hem cumhurbaşkanı hem de milletvekili genel seçiminde Türkiye düşmanlarına hak ettikleri dersi vermesi en makul, en mantıklı, en akılcı, en demokratik yoldur" ifadesini kullanmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da Mecliste dün gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlarken, Bahçeli ile bir araya geleceklerini açıklamıştı. Öte yandan, Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde MHP Genel Başkanı Bahçeli'yi en son 18 Şubat Pazar günü kabul etmişti ve görüşme 45 dakika sürmüştü.

18 Nis 2018 - 15:59 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.