Türk Silahlı Kuvvetleri Her Yerde

Dünya üzerinde farklı yerlerde en çok askeri faaliyet gösteren ülkelerden biri de Türkiye oldu.

Dünya üzerinde barışın tesis edilerek korunması yolundaki en önemli adımlardan biri, kendi ülkesi haricinde başka ülkelerde de askerbulundurma... Araştırma şirketi PWC de bu konu üzerinde bir faaliyet raporu hazırladı ve yurt dışında en aktif faaliyet gösteren ülkelerinordularını derledi.

BARIŞIN GURURU

TÜRK

İYE

Listenin ikinci basamağındaTürkiyeyer aldı. Türkiye'nin terörü önleme ve barışı tesis etme faaliyetleri neticesinde gösterdiği üstün kararlılık, bağımsız araştırma şirketince belgelendi. Buna göreTSK'nın yüzde 13,2'lik biriminin yurt dışında görev yapıyor.

GerekSuriyeveIrak'ta DEAŞ ve PYD/PKK unsurlarına karşı gösterdiği terör karşıtıoperasyonlar ile ismini öne çıkartan TSK,Afganistan,Pakistangibi ülkelerdeNATOgücü ile birlikte faaliyet gösteriyor. Balkanlar ve Avupa'da da uluslararası birliklerle çalışan Türkiye, Katar ve Somali'de üs bulunduruyor.

BİRİNCİ SIRADA ABD

İkinci sırada Türkiye'nin bulunduğu listede birinciliğiABDçekiyor. ABD'nin de en çok faaliyet gösterdiği alanlar da Orta Doğu olarak görünüyor. PYD/PKK'ya sahip çıkmak için bölgede"koalisyon"adı altında birlikler oluşturan ve kirli senaryolar yazan ABD, bölgedeki refahı ve barışı sağlamaktan ziyade kaosa destek vermeyi sürdürüyor.

ABD'nin faaliyet gösterdiği diğer sıcak bölgelerden biri de Asya bölgesi. Özellikle Kuzey Kore etrafında çepeçevre bir abluka oluşturan ABD güçleri, olası bir savaştan ziyade, savaşı başlatan taraf olmaktan yana gibi görünüyor.

HABER7

22 Kas 2017 - 00:03 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.