Tunceli'de DBP ve HDP eş başkanları gözaltına alındı

Tunceli'de geçtiğimiz Cuma günü gerçekleşen kepenk kapatma eyleminden sonra yürütülen soruşturma kapsamında HDP il Eş Başkanı Aslan Çağı

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, 16 Ekim tarihinde Tunceli Merkez Kutu Deresi bölgesinde güvenlik güçlerince icra edilen operasyonları protesto etmek amacıyla İl genelinde 21 Ekim'de kepenk kapatma eylemi gerçekleştirildiği belirtilerek, "Kepenk kapatma eylemi ile alakalı adli ve idari işlemlere başlanılmış olup, bu kapsamda esnaflar ifadeleri alınmak üzere İl Emniyet Müdürlüğü'ne çağrılmışlardır. Bahse konu kepenk kapatma eylemini organize ettikleri ve esnaflara baskı yaptıkları iddiası ile aralarında

HDP

ve

DBP

(sözde) il Eş başkanlarının da bulunduğu 9 kişi hakkında gözaltı kararı verilmiş olup, 8 kişi gözaltına alınmış, 1 kişinin aranmasına ise devam edilmektedir" denildi.

23 Eki 2016 - 13:12 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.