TSK açıklandı!

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Fırat Kalkanı harekatı kapsamında 1-7 Aralık tarihleri arasında Azaz-Cerablus arasında bulunan toplam 222 meskun mahal

TSK

tarafından yapılan haftalık bilgilendirme açıklamasında, teröristle mücadele harekatı kapsamında, 1-7 Aralık tarihleri arasında, bölücü terör örgütünün kış tertiplenmesini kısıtlamak amacıyla başlatılan operasyonlara aralıksız devam edildiği bildirildi. Bu kapsamda; Çukurca Güven ve Hisar Dağı Bölgesi, Muş Merkez, Bitlis Sehi Ormanları ve Elazığ Karakoçan bölgelerinde orta ve büyük çaplı operasyonların gerçekleştirildiği, bu operasyonlarda 41 teröristin etkisiz hale getirildiği kaydedildi. Operasyonlar kapsamında,

18 EYP

, 6 roketatar, 1 uçaksavar, 3 keskin nişancı tüfeği, 20 piyade tüfeği, 37 tabanca, yaklaşık 3 bin kilo amonyum nitrat, çok miktarda değişik çap ve cinste mühimmat ile EYP yapımında kullanılan kablo, fünye ve patlayıcı madde ele geçirildiği belirtildi.

Bölücü terör örgütünün en önemli finansal kaynaklarından olduğu belirtilen kaçakçılıkla mücadeleye yönelik hudut hattında alınan tedbirler kapsamında ise 5.029.490 paket kaçak sigara ele geçirildiği bildirildi. Bitlis Merkez Sehi Ormanları bölgesinde 21 sığınak, Muş Merkez kırsalında 1 sığınak, Diyarbakır Lice'de 1 sığınak, Antalya Kemer'de 2 sığınak, İzmir Kemalpaşa'da 3 sığınak olmak üzere toplam 28 sığınak, çok miktarda kış tertiplenmesine yönelik yaşam ve gıda maddesiyle örgütsel dokümanın imha edilerek, sığınakların kullanılamaz hale getirildiği kaydedildi.

Son bir hafta içerisinde gerçekleştirilen operasyonlar ve PKK'nın saldırılarında 3 askerin şehit olduğu, 10 askerin de yaralandığı ifade edildi. Hudut denetim ve kontrolleri sonucunda ise sınırlardan yasa dışı yollardan geçmeye çalışan 6 bin 462 kişinin yakalandığı bildirildi.

222 MESKUN MAHAL, BİN 840 KİLOMETREKARELİK ALAN KONTROL ALTINA ALINDI

TSK'nın açıklamasında, Fırat Kalkanı harekatı kapsamında, Azaz-Cerablus arasında bulunan toplam 222 meskun mahal ve bin 840 kilometrekarelik alanın kontrol altına alındığı belirtildi. DEAŞ terör örgütü tarafından 7 Aralık günü saat 09.15 sularında, Al Kufayr kuzeyinde konuşlu Türk birliklerine yapılan saldırıda 1 askerin şehit olması ve yaralanan askerlerin olması sonucu çıkan çatışmada; olay yerinde 9, El Bab bölgesinde tespit edilen 12 DEAŞ hedefine yapılan hava harekatında 23 olmak üzere toplam 32 DEAŞ'lı teröristin öldürüldüğü bildirildi. Öte yandan 3 tank, 1 BTR, 1'i silahlı olmak üzere 2 araç, 1 bomba yüklü araç, 3 karargah binası, 2 kontrol noktası ve 3 barınma yerinin de imha edildiği kaydedildi.

DEAŞ'ın bölgeden temizlenmesine yönelik harekatın doğu-batı, kuzey-güney istikametlerinde devam ettiği belirtilirken, PKK/PYD terörist unsurlarının Afrin'den doğuya, Münbiç'ten batıya doğru olabilecek saldırılarını durdurmaya yönelik alınan tedbirlerin uygulanmasına hassasiyetle devam edildiği vurgulandı.

TSK'nın açıklamasında ayrıca terör örgütleriyle mücadelede kararlılık vurgusu yapılarak, "Gerek terörle mücadele harekatı gerekse Suriye kuzeyinde icra edilen Fırat Kalkanı Harekâtı kapsamında Türk Silahlı Kuvvetleri, bölgede yaşayan sivil halkın zarar görmemesi için her türlü tedbiri almakta ve bu konuda azami hassasiyeti göstermektedir. Türk Silahlı Kuvvetleri yüksek bir tempo ve kararlılıkla, milletimizin emrinde, kendisine tevdi edilen tüm görevleri, geçmişte olduğu gibi bugün de yerine getirme azim ve kararlılığındadır" denildi.

10 Ara 2016 - 12:08 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.