TGF 55. Başkanlar Konseyi Yavru Vatan’da Toplanıyor

Türkiye Gazeteciler Federasyonu üyeleri Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin 34. Kuruluş Günü olan 15 Kasım'da Yavru Vatanlı meslektaşlarıyla

TGF

’ye üye 77 üye meslek kuruluşunun başkan ve yöneticileri ile birlikte Anavatan’dan 150’ye yakın gazeteci kafilesi, 14-17 Kasım 2017 tarihleri arasında Yavru Vatan’da olacak. 15 Kasım’daki 34. Kuruluş Yılı kutlamalarına katılacak olan TGF Heyeti, 55. Başkanlar Konseyi Toplantısı’nı gerçekleştirecek ve Kıbrısgazetecilerle birlikte mesleki ve kültürel faaliyetlerde bulunacak.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Anavatan için çok büyük anlam ifade ettiğini belirten TGF Genel Başkanı Yılmaz Karaca, iki kardeş ülke gazetecileri arasında zaten var olan birlik beraberliği daha da pekiştirmek amacında olduklarını vurguladı.

Başkan Karaca, “KKTC’de görev yapan meslektaşlarımızla zaten her zaman iç içeyiz. Yavru Vatan’daki 3 meslek kuruluşumuz Federasyonumuzun çok uzun yıllardır aktif üyesi ve sağ olsunlar tüm etkinliklerimizde bizlerle birlikte oluyorlar. Bizler de her zaman Kıbrıslı kardeşlerimizin faaliyetlerine destek veriyoruz, vermeye de devam edeceğiz. Şimdiki buluşmamızın çok anlamlı bir yanı var. KKTC’nin 34. Kuruluş Yıldönümü olan 15 Kasım’da hep birlikte olacağız ve inşallah Yavru Vatanımızın en kutlu gününün sevincini, gururunu meslektaşlarımızla omuz omuza yaşayacağız. Uğrunda binlerce şehitler verdiğimiz; kanımızı, canımızı feda ettiğimiz Anavatan ve Yavru Vatanımız ayrılmaz bir bütündür, ebediyen de öyle kalacaktır” dedi.

KKTC’deki TGF 55. Başkanlar Konseyi Toplantısı’na ev sahipliği yapan KKTC Dış Basın Birliği Başkanı Tahir Olcay Kıraç da tarihi buluşmaya hazır olduklarını belirtti. Kıbrıslı gazetecilerin Anavatanlı kardeşlerini her zamanki gibi bağrına basacağını ifade eden Kıraç, “Türkiyemiz ve Kıbrısmızda görev yapan meslektaşlarımızın birlikte gerçekleştirecekleri mesleki ve kültürel etkinliklerin her biri ayrı değerde, farklı güzelliktedir. Bizler ayrılmaz bir bütünün parçalarıyız ve bu türden çalışmaları bu nedenle sıklaştırmalıyız.

Federasyonumuzun geleneksel hale gelen başkanlar konseyi toplantılarının 55’incisinin, KKTC’nin 34. Kuruluş Yıldönümü’nde gerçekleşecek olması ise çok daha anlamlıdır. Ne mutlu ki, Cumhuriyetimizin kuruluş coşkusunu Anavatan’dan gelecek çok sayıdaki meslektaşımızla yan yana, can cana, kalp kalbe yaşayacağız. Aynı zamanda mesleki ve kültürel çalışmalara imza atacak olmamız da çok sevindirici. Meslektaşlarımıza Kıbrıs halkına özgü misafirperverlik örneğini sunacağız ve yapacağımız çevre gezileriyle de ülkemizin güzelliklerini paylaşacağız” şeklinde konuştu.

09 Kas 2017 - 16:13 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.