Teröriste, zalime merhamet etmeyin

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Size verilen hakları terörle mücadelede kullanmaktan çekinmeyin. Zalime merhamet ederseniz mazluma ihanet etmiş olursunuz. Gereği

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Beşiktaş'ta düzenlenen terör saldırısında şehitler veren Bayrampaşa'daki Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nü ziyaret etti. Çevik Kuvvet polisleriyle tokalaşan ve başsağlığı dileyip taziyelerini ileten Erdoğan burada yaptığı konuşmada şunları söyledi:

Son zamanlardaki bütün bu terör eylemleri tabii ki; Batıcı güçlerin, emperyal güçlerin, güçlenmekte olan ülkemizi parçalamaya yönelik attıkları adımlardır. Türkiye'nin ve Türk'ün güçlenmesine bunların asla tahammülü yok. Bundan çok rahatsızlar. İstedikleri kadar buna tahammül etsinler veya etmesinler... Bizim buna imanımız var, kararlılığımız var; bu ülke, tarihte olduğu gibi o güçlü yerine yeniden yerleşecektir, oturacaktır. Bunu beraber yapacağız.
35 yıldır bu ülkede terör var. Dikkat edin şimdi bu mücadelenin şekli, çeşidi değişti. Sadece 780 bin metrekarelik vatan topraklarında devam etmiyor. Her yerde o girilmeyen mağaralara şimdi giriliyor. Kandil hakeza öyle. Terörün adeta güneyde Irak ve Suriye'deki bize olan dayatmalarına karşı artık Özel Kuvvetlerimiz, Özgür Suriye Ordusu ile birlikte operasyonlarını sürdürüyor.

İnşallah, bu tecrübeler bundan sonraki süreçte bize çok daha farklı bir güç katar. Açık ve net söylüyorum; devlet olarak, hükümetimiz olarak arkanızda biz varız. Size verilmiş hakları kesinlikle terörle mücadelede kullanmakta çekinmeyin. Bu hakkınızı kullanın. Eğer zalime merhamet ederseniz, mazluma ihanet etmiş olursunuz. Asla zalime merhamet etmeyin, gereği neyse onu yapın. Hele hele teröristse... Biliyorsunuz ki, bu teröristtir... Size bu devletin yasalarda verdiği yetkiler var. Valimiz, emniyet müdürlerimiz hepsiyle konuştuk. Bunu, 'bütün teşkilatımıza anlatacaksınız, öğreteceksiniz. Hiç çekinmeyecekler, gereği neyse, gereğini yapacaklar.

Az önce Haşim Usta kardeşimin cenazesindeydik. Cenaze merasiminde, eşi ve iki yavrusuyla orada görüştüm. Eşinin dik duruşu hakikaten beni de imrendirdi. Ve çocuğuna, oradaki nasihati beni imrendirdi. Mesele budur. İnşallah, bu dik duruşumuzu sonuna kadar sürdüreceğiz. Erdoğan'a Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok eşlik etti.

KOPAN PARMAK KANDİL'İ İŞARET ETTİ


İstanbul'daki terör saldırısıyla ilgili soruşturma sürüyor. Polis canlı bombaların kimliklerini "kopan parmak" sayesinde belirledi. İşte son durum:
İstanbul Emniyeti Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, güvenlik kameralarını taradı. İki canlı bombanın bulunduğu Chevrolet Aveo marka otomobil, stada sahil yolunu kullanarak gitti. İki canlı bomba da otomobildeydi. Patlama öncesi canlı bombalardan biri otomobilden indi. Ardından da hain saldırı yaşandı. Saldırganlar, bomba etkisi azalmasın diye sunrooflu araç tercih etti.
Aracın 6 Aralık'ta Kartal'dan noter satışı gerçekleşmişti. Buradan hareketle polis, 10 şüpheliyi gözaltına aldı. Sorguları sonrası 3 şüpheli daha yakalandı. Bazı şüphelilerin, gözcülük yaptığı belirlendi. Gözcüler, polisleri takip etti. Polisler otobüslere binince, gözcüler canlı bombaları arayarak harekete geçirdi.

EMİR

KANDİL'DEN

Polis, olay yerinde delil topladı. Aramalarda saldırıda kullanılan otomobilin tavan kısmına yapışmış kopmuş bir parmak bulundu. Parmaktan alınan doku incelemesiyle, bir canlı bombanın kimliğine ulaşıldı. Terörist, Kandil'de "feda eylemcisi" olarak yetiştirilen "Murat" kod isimli haindi. Polis buradan diğer canlı bombanın kimliğine de ulaştı. İki canlı bombanın da aralık başında Kandil'den Türkiye'ye girdiği belirlendi.
Saldırı talimatının Kandil'den alındığı anlaşıldı. Saldırıyı

PKK

'nın taşeron örgütü TAK'ın üstlenmesi ise bir aldatmaca. Polisin tespitine göre, PKK saldırıyı Birleşik Devrimci Hareketler Birliği adına yaptı. Örgütün hedeflerinden biri de paralel hareket ettiği örgütlere eylem yaptırmak.

TERÖRE KARŞI MİLLİ DAYANIŞMA ZİRVESİ


İstanbul'da gerçekleşen son bombalı terör saldırısının ardından, Başbakan Binali Yıldırım, muhalefet liderlerine bir araya gelme çağrısında bulundu. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile MHP lideri Devlet Bahçeli teklife olumlu cevap verince yarın Çankaya Köşkü'nde saat 10.30'da toplantı yapılması kararı alındı.

ANKARA

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beşiktaş Belediyesi'nin adını "Şehitler Tepesi" olarak değiştirdiği Beleştepe'yi ziyaret etti. Erdoğan yetkililerden bilgi alıp şehitler için dua etti.
Kaynak:Sabah.

13 Ara 2016 - 06:32 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.040.352 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.