Terör mağduru çocukların mutlu günü

Şırnak'ın Cizre ve Silopi ilçelerindeki terör saldırılarından dolayı evlerini terk ederek Siirt'e gelen ailelerin çocukları valiliğin başlatılan

Şırnak'ın Cizre ve Silopi ilçelerindeki terör saldırılarından dolayı evlerini terk ederek Siirt'e gelen ailelerin çocukları, Şırnak Valiliğinin başlattığı proje kapsamında alışveriş merkezine götürülerek eğlendiriliyor.
Siirt Valiliğinin öncülüğünde Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce yürütülen proje kapsamında, kentteki terör mağduru 300 çocuğun yaşlarına göre gruplar halinde sosyal faaliyetlere katılmalarına yönelik çalışmalar yapılıyor. Bu doğrultuda kentteki bir alışveriş merkezine götürülen çocuklar, buradaki oyun parkurunda gönüllerince eğlendi. Mutlu bir gün geçiren çocuklara, oyuncak da dağıtıldı.
Siirt Vali Yardımcısı Bünyamin Kuş, yaptığı açıklamada, Siirt'te, Cizre ve Silopi'den 270 terör mağduru ailenin ve 300 çocuğun barındığını söyledi.
Çocukların yaşadıkları olumsuzlukları gidermek için etkinlikler planlandığını anlatan Kuş, "Cizre ve Silopi'den gelen ailelerin çocuklarıyla yakından ilgilenip yaşadıkları travmaları atlatmalarına destek oluyoruz. Bugün 33 çocuğumuzu buraya getirerek onları eğlendirdik. Sayın Valimiz Mustafa Tutulmaz ve eşiyle yemek yedik. Çocuklar hayatlarında ilk defa bu kadar eğlendiklerini söylediler" diye konuştu.
"Kötü adamlar yüzünden sokaklarımızda oyun oynayamıyorduk"
Ailesiyle Cizre'den gelen 10 yaşındaki Ö.S. uzun zaman sonra ilk kez eğlendiklerini söyledi.
Cizre'deki okulunu ve arkadaşlarını özlediğini anlatan Ö.S, "Bugün çok mutluyum ama evimi özledim. Kötü adamlar yüzünden sokaklarımızda oyun oynayamıyorduk. Evde çok oyuncağım vardı ama hiç bir oyuncağımı alamadım. Bize hediyeler verildi, evimizden ayrıldıktan sonra ilk kez oyuncağım oldu" dedi.
11 yaşındaki F.G de oyun parkurunda arkadaşlarıyla eğlendiklerini, güzel bir gün geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti.
Anne M.G. de iki aydır çocuğunun ilk kez bu kadar çok güldüğünü gördüğüne dikkati çekerek, "Cizre'de huzur ortamı sağlanırsa geri gitmek istiyoruz. Orası bizim memleketimiz. Sokaklar çocuklar için çok tehlikeliydi. Tehlike olduğu için zaten terk edip buraya geldik. Artık huzur istiyoruz" şeklinde konuştu.

#

20 Şub 2016 - 00:41 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.040.352 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.