Taşeronları İlgilendiren Gelişme!

Taşeronları yakından ilgilendiren gelişmenin ayrıntıları belli oldu. Peki taşeronları ilgilendiren kadro ve toplu iş sözleşmeli hakkında hangi detaylar

Taşeron şirketlerden kadroya geçen işçiler için 1 Mayıs 2019'da ki iki talep ön plana taşındı.

Belediye şirketlerine geçişi yapılan işçiler için şirket işçiliklerinin değil, kadrolu işçi hakkı verilmesi talep ediliyor.

Ayrıca genel idarelerde kadroya geçen 4/D'li kadrolu işçiler için ise Toplu İş Sözleşmesi talebi 1 Mayıs’ta meydanlara taşınacak.

Ali SÖNMEZ Maltepe Belediyesi Dış Temizlik Genel-İş 2 No’lu Şube İşyeri Baş temsilcisi ise konu hakkında yaptığı açıklamasında;

"1 Mayıs’a sayılı günler kala 31 Mart yerel seçim tartışmaları sürüyor. Diğer yandan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak yeni ekonomi programını açıkladı.

Biz işçiler böylesi bir durumda İşçi Sınıfının Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü’nü, konfederasyonların alan tartışmalarını bir kenara koyarak birleşik, yaygın ve kitlesel kutlamasını istiyoruz.

Yeni ekonomi programında kıdem tazminatının fona devri, bireysel emeklilik sisteminin zorunlu hale getirilmesi, verginin tabana yayılma adı altında bizim sırtımıza yüklenmesi, kriz bahanesiyle kitlesel işçi kıyımları, elektrik, su, doğal gaz gibi temel tüketim ürünlerine gelen zamlar var...

İşte bu saldırılar karşımızda ve sendikalar brim brim, işyeri işyeri çalışma yapmak, işçilerin katılımını sağlayarak 1 Mayıs’ın anlamına uygun kutlanmasını sağlamak durumunda.

Bizim bağlı olduğumuz konfederasyonumuz DİSK’e çağrımızdır: Hiçbir sendika ayrımı yapmadan tüm sendika ve emek örgütlerinin katılımıyla 1 Mayıs kutlanmasını, biz işçilerin kendi taleplerimiz etrafında her yerin 1 Mayıs alanına çevrilmesini istiyoruz. " dedi.

Sönmez ayrıca Maltepe'de kendi taleplerinin neler olduğunu ifade ederek bu maddeleri sıraladı;

Kıdem tazminatı işçinin iş güvencesidir.

Kadro aldatmacasına karşı gerçek kadro istiyoruz.

Gerçek toplu sözleşme istiyoruz.

İmzalanmasına rağmen uygulanmayan toplu sözleşmenin derhal uygulanmasını istiyoruz.

İşçi sağlığı önlemlerinin alınmasını ve iş güvencesi istiyoruz.

Bu talepler doğrultusunda 1 Mayıs çalışmalarımızı başlattık." dedi.

Kamu Personeli

26 Nis 2019 - 09:00 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.043.337 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.