Taşeron İşçilere Verilen Haklar Açıklandı!

Çalışmış oldukları kamu kurumlarında yaptıklarının başvurunun ardından sınava girip başarılı olan taşeron işçiler kadrolu olmuştu.

ADALET
Haber albümü için resme tıklayın

Kadroya geçiş sürecinin tamamlanmasıyla birlikte Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, kadrolu olan taşeron işçilerin mali ve sosyal hakları ile alakalı bilgilendirme yapmıştı. Bakanlığın resmi internet adresi üzerinden yaptığı taşeron işçilerin haklarını sizler için paylaşıyoruz. Taşeron İşçilere Verilen Haklar İzin Hakkı Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan kadrolu taşeron işçilere, işverenin onaylaması ve iznin makul görülmesiyle 1 sene içerisinde en fazla 45 güne kadar ücretsiz ‘mazeret izni’ kullanabilecek.

Bununla birlikte evlilik ya da eşlerinin doğum yapması durumlarında 5 gün, eş ya da çocuğunun vefat etmesi halinde ise 6 gün ücretli izin kullanabilecek. Zam Oranı Kadroya geçen taşeron işçilere verilecek zam oranlarını Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı açıkladı.

Buna göre 1 Ocak 2018 ile 30 Haziran 2018 tarihleri arasında kadrolu olan taşeron işçiler, bu sene almış olduğu günlük çıplak ücrete %4’lük bir zam alacak. Ayrıca Temmuz ve Aralık ayı arasında kadroya giren işçilere de yine %4 zam yapılacak. İkramiye Kamu kurum ve kuruluşlarında kadroya geçen taşeron işçilerinin en çok merak ettiği konu ise alacakları ikramiye tutarları… Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, Ocak ve Temmuz aylarında beş gün, Temmuz ve Aralık aylarında beş gün yani senede toplam 10 gün olmak üzere ikramiye ödemesi yapılacak. Fakat işçi bir seneden az çalışmışsa, alacağı ikramiye miktarı çalıştığı gün üzerinden hesaplanacak. Fazla Çalışana Daha Fazla Maaş Çalışma Bakanlığı tarafından yapılan duyuruda, taşeron işçilerin 20:00 ile 06:00 arası çalışmaları durumunda, almaları gereken maaşın %10 fazlasını alacaklar. Ayrıca mesaiye kalan işçilere ise normal ücretlerinin %60 fazlası ödenecek.

24 Nis 2018 - 23:48 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.