Tam 80 Kilo Patlayıcı Ele Geçirildi!

Referandum öncesi kaos ve kargaşa yaratmak isteyen terör örgütüne düzenlenen operasyonda Mersin'de 80 kilo patlayıcı ve mühimmat ele geçirildi.

Mersinİl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekipleri yaptıkları ortak bir operasyonla 55 paket içerisinde yaklaşık 80 kilo plastik patlayıcı, 2 el bombası, 4 fünye ile bomba düzeneği ele geçirildi.

Bombaların 16 Nisan 2017 tarihinde yapılacak referandum öncesi toplumda kaos ve kargaşa yaratmak amacıyla özellikle; güvenlik güçlerine, hassas durumda bulunan kamu kurum ve kuruluşlarına yönelik olarak gerçekleştirilecek muhtemel eylemlerde kullanılacağı belirtildi.

7 Şubat 2017 tarihinde Mardin Nusaybin'de gerçekleştirilen operasyonlarla bağlantılı olarak, örgüt üyelerinden elde edilen dokümanları inceleyen Mersin İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekipleri ortak bir çalışma yaparak Akdeniz ilçesinde boş arazide kazı yaptı. Yapılan aramalarda; toprağa gömülmüş vaziyette 55 paket içerisinde yaklaşık 80 kilogram civarında plastik patlayıcı madde, 2 el bombası, 4 fünye, 1 düzenek bulundu.

Mersin Valiliği tarafından yapılan açıklamada, "Patlayıcının örgüt mensupları tarafından, özellikle 16 Nisan 2017 tarihinde yapılacak referandum öncesi toplumda kaos ve kargaşa yaratmak, huzur ve güven ortamını bozmak, ilimizde özellikle; güvenlik güçlerine, hassas durumda bulunan kamu kurum ve kuruluşlarına yönelik olarak gerçekleştirilecek muhtemel eylemlerde kullanılmak amacıyla gömüldüğü bilgisine ulaşıldı" denildi.

21 Şub 2017 - 22:58 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.