Suriyelilere vatandaşlık için çalışmalar başladı

İstanbul Valisi Vasip Şahin'in Suriyelilere vatandaşlık verilmesi için çalışmaların başladığını belirtmesinin ardından Başbakan Yardımcısı

Başbakan YardımcısıVeysi Kaynak,Suriyelilere vatandaşlık verilmesi konusunun 16 Nisan'dan sonra değerlendirileceğini açıkladı. Kaynak, "16 Nisan'ı gölgede bırakmak istemiyoruz" dedi.

İstanbulValisiVasip Şahin, İstanbul'da Suriyelilere vatandaşlık verilmesine başlandığını söyleyerek, 2 bin kişi hakkında dosyanın hazırlanarakAnkara'ya gönderildiğini açıkladı.

İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul'da ikamet eden 540 bin Suriyeli'den nitelikli olan 2 bin aileye vatandaşlık verilmesi için dosyalarının hazırlanarak, işlem yapılmak üzere bakanlığa gönderildiğini belirterek, "Bu dosyalar, rutin olarak hazırlanıyor. Daha önceden başlamış bir çalışmaydı." dedi.

Eminönü'deki İstanbul Ticaret Odası binasında basın yayın kuruluşlarının haber ve istihbarat şefleriyle bir araya gelen Vali Şahin, burada soruları yanıtladı.

Vali Şahin, bir soru üzerine, İstanbul'da kaydedilenlerle birlikte yaklaşık olarak 540 bin Suriyeli'nin barındığını dile getirerek, "Sayın Cumhurbaşkanımız ve hükümet yetkililerimiz, Suriyelilerden nitelikli olanların vatandaşlığa alınmasını beyan ettiler. Bundan hareketle İstanbul'da şimdiye kadar 2 bin kadar ailenin vatandaşlığa alınması için ilgili hazırlık dosyaları tamamlanarak, bakanlığa işlem yapılmak üzere gönderildi. Tabii bundan sonra bakanlığımızın takdiriyle bunların ne kadarına vatandaşlık verilecek veya verilmeyecek buna karar verilecektir." diye konuştu.

"TAKDİRİ BAKANLIĞIMIZA AİT"

Vatandaşlık verilmesi için dosyaları hazırlanarak Ankara'ya gönderilen Suriyelilere, 16 Nisan'dan önce kimlik verilmesinin mümkün olmadığına ve bunun zaman alacağına dikkati çeken Şahin, şöyle devam etti:

"Bu dosyalar rutin olarak hazırlanıyor. Daha önceden başlamış bir çalışmaydı. 16 Nisan'dan önce kastedilen, zannediyorumreferandumsüreciydi. Zaten referandum için seçmen listeleri askıya çıkmış durumda. Böyle bir şey hukuken de mümkün değil. Kaldı ki bu dosyaların işlem süreci de Sayın Başbakan Yardımcımız Veysi Kaynak'ın açıkladığı gibi bir müddet zaman alacak gibi duruyor. Bu ne zaman olacak tabii bunun takdiri bakanlığımıza ait."

İstanbul'da yasal olmayan şekilde ikamet eden insanlarla ilgili de bir çalışma yapıldığına değinen Vali Şahin, "Bunların ikametlerinden çalışmalarına kadar bir dizi sorunlar yaşanıyor. Bu sorunların da çözümü noktasında bir tespit yapma ihtiyacımız vardı. Bugüne kadar bu hep vardı. Bu tespiti yapma noktasında bir çalışma yürütüyoruz. Yoksa, İstanbul'da yaşayan yabancılarla ilgili başka bir amaç güdülmemektedir." ifadelerini kullandı.

23 Şub 2017 - 14:51 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.