Suriye'de çatışmalarda 84 kişi öldü

Suriye'de Esed güçlerinin ülke genelinde muhaliflere yönelik hava ve karadan gerçekleştirdiği saldırılarda 7'si çocuk 7'si kadın olmak

Suriye'de,Esed güçlerinin ülke genelinde muhaliflere yönelik hava ve karadan gerçekleştirdiği saldırılarda 7'si çocuk, 7'si kadın olmak üzere 84 kişinin öldüğünü açıkladı.

Suriyeİnsan Hakları Örgütü (SNHR) tarafından yapılan açıklamada, rejim güçlerinin yönetim karşıtlarına yönelik roket, havan topu ve savaş uçaklarıyla gerçekleştirdiği saldırılar sonucunda Hama'da 23, başkent Şam'ın banliyölerinde 11, Rakka ve Dera'da 10'ar, Halep ve Humus'ta 9'ar, Deyru'z Zor'da 6, İdlib'de 4 ve Kuneytra'da 2 olmak üzere toplam 84 kişinin yaşamını yitirdiği belirtildi.

SuriyeYerel Koordinasyon Komitesi'nden (LCC) yapılanaçıklamada daŞam yönetimine bağlı güçlerin başkentin Muaddamiye, Yermuk, Dareya, Duma, Berze, Kadem ve Cobar banliyölerineağır silahlarla saldırması sonucu çok sayıda evin hasar gördüğü ve bölgeden dumanların yükseldiği kaydedildi.

Kentin Doğu Guta, Kalamun, Nebk ve Muruk bölgelerinde ÖzgürSuriyeOrdusu (ÖSO) ileSuriyeordusu arasında zaman zaman çatışmaların yaşandığı ifade edilenaçıklamada, Esed güçlerinin Kasyon Dağı'ndan kentin batı ile güney kesimlerindeki bölgeleritop ateşine tuttuğu belirtildi. (AA)

Rejim güçlerinin, başta Halep olmak üzere birçok kentte muhaliflerin denetiminde olan yerlere uçaklarla saldırdığı da bildirilen açıklamada, ÖSO'nun Hama ve Humus çevresinde rejim güçleri karşısında ilerleme kaydettiği vurgulandı.(AA)

#

21 Eyl 2013 - 00:00 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.