Stajyerlere emeklilik müjdesi!

Stajyerlik sürelerinin de emeklilik hesabında sayılması için çalışma başlatıldı. Bu süreler borçlanılarak erken emekli olunabilecek.Her çalışanın

Stajyerliksürelerinin deemeklilikhesabında sayılması için çalışma başlatıldı. Bu süreler borçlanılarak erken emekli olunabilecek.

Her çalışanın hayali emekli olmak. Hayata geçen torba yasayla gelen erken emeklilik müjdelerine bir yenisi eklendi. Stajyerlikte geçen sürelerin emeklilik hesabında sayılması için çalışma başlatıldı. Bu süreleri borçlanma imkanı verilecek. Çalışanlara, stajyerlik dönemini borçlanma imkanıyla erken emeklilik yolu açılacak.

Sistem nasıl?

Mevcut sistemde, stajyer iken alınan girişler emeklilik hesabında giriş olarak sayılmıyor. Çünkü; stajyerken sadece kısa vadeli sigorta primleri, yani iş kazası, meslek hastalığı, analık primleri yatıyor. Emeklilikte geçerli olan uzun vadeli sigorta primleri olan yaşlılık, malüllük primleri ise stajyerken yatmıyor. Dolayısıyla stajyer olarak geçen süreler emeklilik hesabında dikkate alınmıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, bu konuya el attı. Stajyerlik döneminin emeklilik hesabında sayılması için çalışma başlatıldı. BakanFaruk Çelikde, geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada, bu konunun gündemlerinde olduğunu söyledi. Buna göre; stajyerlikte geçen süreler için borçlanma hakkı verilmesi gündemde. Bu düzenleme hayata geçerse, çalışanlar stajyerlik dönemini borçlanarak erken emekli olabilecek. Sigorta girişi daha erken olacağı için emeklilik yaşı da geriye çekilecek.

#

01 Eki 2014 - 00:00 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.