Sözcü Gazetesi'nin 2 Çalışanı Tutuklandı

Sözcü Gazetesi'nin İzmir muhabiri Gökmen Ulu ile internet sitesinin sorumlu yazı işleri müdürü Mediha Olgun tutuklandı.

Sözcü Gazetesinin İzmir muhabiri Gökmen Ulu, "FETÖterör örgütü hiyerarşik yapılanmasına dahil olmadan örgüte bilerek ve isteyerek yardım etme", "Cumhurbaşkanına suikaste yardım etme", internet sitesinin sorumlu yazı işleri müdürü Mediha Olgun ise "FETÖ terör örgütü hiyerarşik yapılanmasına dahil olmadan örgüte bilerek ve isteyerek yardım etme" suçundan nöbetçi 8. Sulh Ceza Hakimliğince tutuklandı. Gazetenin mali işler müdürü Yonca Yücekaleli ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Marmaris'te tatil yaptığı otelin adres ve görüntüsünün Sözcü Gazetesi internet sitesinde yayınlanmasına ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında, Sözcü Gazetesi İzmir muhabiri Gökmen Ulu, internet sitesinin sorumlu yazı işleri müdürü Mediha Olgun 19 Mayıs, gazetenin mali işler müdürü Yonca Yücekaleli 23 Mayıs'ta gözaltına alındı.

Emniyetteki gözaltı işlemlerinin ardından 3 şüpheli Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na getirildi. Soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Bürosu Cumhuriyet Savcısı Asım Ekren tarafından şüphelilerin ifadeleri alındı. Gökmen Ulu ile Mediha Olgun, "FETÖ silahlı terör örgütü hiyerarşik yapısına dahil olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım etme", "Cumhurbaşkanına suikast ve fiili saldırıya yardım etme" suçlarından, gazetenin mali işler müdürü Yonca Yücekaleli ise "FETÖ silahlı terör örgütü hiyerarşik yapısına dahil olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım etme" suçundan tutuklanması talebiyle nöbetçi 8. Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi.

OLGUN İLE ULU TUTUKLANDI

Mahkemede Gökmen Ulu, "FETÖ terör örgütü hiyerarşik yapılanmasına dahil olmadan örgüte bilerek ve isteyerek yardım etme", "Cumhurbaşkanına suikaste yardım etme" suçlarından, internet sitesinin sorumlu yazı işleri müdürü Mediha Olgun ise "FETÖ terör örgütü hiyerarşik yapılanmasına dahil olmadan örgüte bilerek ve isteyerek yardım etme" suçundan nöbetçi 8. Sulh Ceza Hakimliğince tutuklandı. Gazetenin mali işler müdürü Yonca Yücekaleli, "FETÖ terör örgütü hiyerarşik yapılanmasına dahil olmadan örgüte bilerek ve isteyerek yardım etme" suçundan tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

BURAK AKBAY'IN EVİNDE ARAMA YAPILMIŞTI

Hakkında aynı suçlardan gözaltı kararı verilen Sözcü Gazetesi imtiyaz sahibi Burak Akbay ise yurtdışında bulunduğu için sadece evinde arama yapıldı.

HABERTÜRK

27 May 2017 - 00:12 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.