Soylu, açık ve net konuştu

'Nisandan sonra büyük yok oluşla karşı karşıya kalacaklar'

İçişleri Bakanı Süleylan Soylu, Valilikteki temaslarının ardından Ak Parti İl Başkanlığı'nda partililerle bir araya geldi.

Terörle mücadele konusunda kararlı bir mücadele yürütüldüğünü ve bunun aynı şekilde devam edeceğini belirten Soylu, "Sayın Cumhurbaşkanımızdan en alt güvenlik görevlisine kadar, sınırda nöbet bekleyen evladımıza kadar herkes kararlıdır. Bugün iyi günleri, çok net söylüyorum. Nisandan sonra başlarına geleceklerin ne olacağını tahmin edemeyecekleri kadar büyük bir yok oluşla karşı karşıya kalacaklar. Kışın mücadelemizi kararlılıkla sürdürüyoruz. Bugün Diyarbakır'dan Hakkari'ye kadar birçok operasyonu başarıyla yöneten, 'bize güvenin, biz bunların hakkından geleceğiz' diyen güvenlik güçlerimiz büyük bir mücadele ortaya koymaktadır. Bütün planlamamızı yaptık. Bu çerçevede onların kış üslenmelerine müsaade etmeyeceğiz. Saklandıkları yerler, mağaralar, sığınaklar bırakmayacağız. Bingöl'de bir çıkışta 53 sığınaklarını imha ettik. Öyle kolay değil artık. Geleceksiniz vatandaşları, esnafları tehdit edeceksiniz, belediyelerden milleti haraca bağlayacaksınız, çalışanların parasını alacak, dağa göndereceksiniz, millete imar karşılığında şunu vereceksin diyeceksiniz, demokrasiden söz edeceksiniz" dedi.

'

AHMET TÜRK

, ŞEHİT OLAN KAYMAKAM İÇİN BİR TEK SÖZ SÖYLEMEDİ'

Mardin'in Derik İlçesi'nde Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk'ün şehit edilmesine de değinen Bakan Soylu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"O iyi dediğiniz Ahmet Türk. Orada bir kaymakam şehit oldu. 'Ben burada devletime hizmet edeceğim, onlara zeytin fabrikası kuracağım' diyen o evlat orada şehit oldu. Nerelerden antrenörler getirip, takım kurup çocuklara forma giydirip, 'siz terör değil, şiddet değil, sporun sevgisiyle büyüyeceksiniz' diyen evlat orada şehit oldu. O iyi dedikleri adam, 18 yaşındaki bir PKK sorumlusunun emrinde olan adam, bir tek söz söyledi mi? Başın sağ olsun dedi mi? Güya büyükşehir belediye başkanı olacaksınız. Yıllarca o maskenizle milleti aldatlaya çalıştınız. Bu iş düzelecek şimdi. Bütün teröristleri yok edeceğiz. Bugün en rahat olan Ahmet Türk'tür. O da zavallı ne yapsın? 18 yaşındaki biri geliyor, cebinden sigara çıkarıyor, ağzına koyuyor o terörist bozuntusu, 'Ahmet efendi yak diyor çakmağımı', sonra talimatlarımız şunlardır deyip gidiyor. Yazıklar olsun. Sonra da büyükşehir belediye başkanı diye orada oturacaksın öyle mi? Bu ülkede demokrasiden söz etmek en son onların hakkıdır. Bu ülkede köyleri tehdit etmediler mi? Van'da kan akan musluklarla milletimizi ürkütmediler mi? Belediyelere neden el koyuyorsunuz diyorlar. Hendekleri ben mi kazdım? Bu milletin beraberliğine ben mi kurşun sıktım? Orada teröristlere cephaneleri ben bi gönderdim? 1.5 milyar dolar uyuşturucudan para kazanacaklar. Avrupa'daki büyük devletlerin hiçbirinin haberi olmadan uyuşturucu ticaretinin yapılma şansına sahip mi?"

Bakan Soylu, daha sonra Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı ve Gürpınar İlçesi'ndeki Jandarma Komando Taburu'nu ziyaret ederek askerler ile bir araya geldi.

09 Ara 2016 - 09:11 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.