Sosyal medyada arkadaşını taciz eden okuldan atılacak

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) lise öğrencileri için yeni cezalar belirledi. Yeni yönetmeliğe göre arkadaşlarına söz ve davranışlarla sarkıntılık

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), lise öğrencileri için yeni cezalar belirledi. Yeni yönetmeliğe göre arkadaşlarına söz ve davranışlarla sarkıntılık yapan, bunu sosyal medya üzerinden yayan öğrenci okuldan atılacak. Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği'ndeki değişiklikler Resmi Gazete'de yayımlandı.

Twitter, Facebook, Instagram gibi sosyal medya araçları, isimleri anılmadan ilk kez yönetmeliğe girdi. Öğrenciler bundan sonra mesaj atarken daha dikkatli davranmak zorunda kalacak. Öğretmenin bilgisi ve kontrolü dışında bilişim araçlarıyla meşgul olan ve dersin akışını bozan öğrenciye disiplin cezası verilecek.

Arkadaşlarına ve okul çalışanlarına sözle, davranışla veya sosyal medya üzerinden hakaret eden, bunları paylaşan, yayan veya başkalarını bu davranışa kışkırtan öğrencilere 1-5 gün okuldan uzaklaştırma cezası verilecek. Uzaklaştırma cezası gerektiren hallere, "Milli ve manevi değerlere, genel ahlak ve adaba uygun olmayan, yanlış algı oluşturabilecek tutum ve davranışlarda bulunmak" maddesi de eklendi.

SARKINTILIK ATILMA NEDENİ

Kişilere, arkadaşlarına ve okul çalışanlarına söz ve davranışlarla sarkıntılık yapmak, iftira etmek, başkalarını bu davranışlara kışkırtmak veya zorlamak, yapılan bu fiilleri sosyal medya yoluyla paylaşmak, okuldan atılma gerekçesi sayılacak. Bilişim araçları veya sosyal medya yoluyla eğitim ve öğretimi engelleyen, arkadaşlarına ağır derecede maddi ve manevi zarar veren öğrenci okul değiştirme cezası alacak. Genel ahlak ve adaba uygun olmayan, yanlış algı oluşturabilecek tutum ve davranışları alışkanlık haline getiren öğrenci de aynı cezaya tabi olacak. Devamsızlık süresi özürsüz 10 günü, toplamda 30 günü aşan öğrenciler ders puanları ne olursa olsun başarısız sayılacak. Daha önceden bu süre 45 gündü. (Lütfi ERDOĞAN / HT GAZETE)

#

02 Tem 2015 - 05:34 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.