Sokağa Kürtçe İsim Verilmesine İnceleme

Beşiktaş'ta 2015 yılında bir sokağa Kürtçe isim verilmesinin ardından İçişleri Bakanlığının konuyla ilgili inceleme başlattığı öğrenildi.

Beşiktaş Belediyesi, 1 Eylül 2014 DünyaBarış Günü’nde Hakkari Belediyesi’yle ‘Kardeş Belediye’ olmuştu. Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar, o dönemde öğrenci ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile sanatçıların da aralarında bulunduğu 200 kişilik bir grupla 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde Hakkari’ye giderek, kenti ziyaret etmişti.

Beşiktaş Belediyesi, kardeş belediye olunması sebebiyle ilçede bulunan Barış Sokağı’nın adına 2015 yılında Kürtçe ‘Barış’ anlamına gelen ‘Aşiti’ kelimesini de ekleyerek ‘Barış-Aşiti Sokağı’ olarak değiştirmişti. Buna karşılık kardeşlik ilişkilerinin geliştirilmesi kapsamında Hakkari’de bulunan bir caddeye de Beşiktaş ismi verilmişti.

Beşiktaş’taki sokağa ’Barış-Aşiti’ ismi verilirken, sokağın adı düzenlenen törenle vatandaşlara tanıtılmış ve güvercinler uçurulmuştu. Sokak tabelasının değiştirilmesinin üzerinden 1,5 yıl geçtikten sonra konuyla ilgili olarak İçişleri Bakanlığının inceleme başlattığı öğrenildi. İçişleri Bakanlığı Mülkiye Müfettişliği yetkilileri konuyu soruştururken, konunun mahkemeye taşınıp taşınmayacağı ise ilerleyen günlerde belli olacak.

26 Mar 2017 - 14:59 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.