Soğuk ve yağışlı hava geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan meteorolojik değerlendirmeye göre Balkanlardan gelen yağışlı sistemler yurt genelinde etkisini gösterecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan meteorolojik değerlendirmeyegöre, Balkanlardan gelen yağışlı sistemleryurt genelinde etkisini gösterecek.

Hava sıcaklıklarının hissedilir derece azalacağı tahmin edilirken, kuzey kesimlerde başlayan sağanak yağışlar, bugün iç ve kuzeydoğu bölgelerde aralıklarla devam edecek.

Soğuk ve yağışlı sistemin,salı gününden itibarenyurt genelinde etkili olması bekleniyor.

Hava sıcaklıkları Marmara'da, Batı Karadeniz'de ve Türkiye'nin iç ve kuzeydoğu kesimlerinde azalacak. Sıcaklık düşüşlerihafta sonuna kadar devam edecek. Hava sıcaklıklarının kuzey, iç ve doğu bölgelerde mevsim normallerinin altında seyretmesibekleniyor.

Sıcaklıklar cuma gününden itibaren yükselecek

Ege veAkdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu, Orta ve Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısında bugün sağanak yağış bekleniyor. YağışlarınSivas'ın doğu ilçeleri, Erzincan, Tunceli, Erzurum'un kuzeyi, Kars, Ardahan, Rize, Gümüşhane, Bayburt ve Artvin çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Marmara, Ege, Doğu Akdeniz, Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu ile Güneydoğu Anadolu'nun kuzey ve batısında ise salı günüyağış bekleniyor.Akşam saatlerinde Batı Karadeniz'in iç kesimleri ile Ardahan çevrelerinde karla karışık yağmur şeklinde görülecek yağışın Adana, Osmaniye, Kahramanmaraş'ın batısı, Erzurum, Kars, Ardahan, Bingöl, Trabzon, Rize, Artvin ve Bayburt çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olacağı öngörülüyor.

Yağışlar Marmara, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Hatay ve Osmaniye çevrelerindeçarşamba günü de devam edecek. Batı ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleriyle Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusunda akşam saatlerindekarla karışık yağmur bekleniyor.

Marmara'nın doğusu, Karadeniz, Akdeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Ankara, Çankırı, Karaman, Muğla, Denizli ve Afyonkarahisar çevrelerinde perşembe de yağış bekleniyor. Yağışların, Batıve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ileDoğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda karla karışık yağmur olacağı tahmin ediliyor.

Soğuk ve yağışlı havanındoğu bölgelerde etkili olduktan sonra cuma günü yurdu terk etmesi, sıcaklıklarınhafta sonuna kadarbatı bölgelerden başlayarak artması bekleniyor.

#

20 Nis 2015 - 06:29 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.