ŞESOB Eğitime doymuyor

Şanlıurfa'da başarılı çalışmaları ve eğitimleri ile ön planda olan Şanlıurfa Esnaf Sanatkar ve Odalar Birliği (ŞESOB) tarafından çevre illerden

ADAPTESK tarafından esnafın uyum ve yeteneğinin geliştirişmesi kapsamında yürütülen proje kapsamında Ankara, Bursa, Erzurum, Gaziantep, Manisa, Mersin, Ordu ve Şanlıurfa Esnaf Sanatkar ve OdalarBirlikBaşkanları Şanlıurfa'da düzenlenen toplantıda bir araya geldi.

ADAPTESK Projesinin amaçları hakkında kısa bir bilgilendirme yapan ve esnafa yöenlik yapılacak çalışmalar hakkında bilgi veren Şanlıurfa Esnaf Sanatkarlar ve Odalar Birliği (

ŞESOB

) Başkanı Mehmet Şefik Bakay; "Esnaf ve Sanatkarların uyum ve yeteneklerinin arttırılması Operasyonu kısa adıyla ADAPTESK operasyonu AB’nin katılım öncesi mali yardım amacı IPA’nın 4. Bileşeni olan insan kaynaklarının geliştirilmesi operasyon ’el programı (

İKGOP

) kapsamında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının Koordinatörlüğünde yürütülmektedir.

Operasyon 31 Temmuz 2015 tarihinde başlamış olup 24 ay ay süresince Ankara, Bursa, Erzurum, Gaziantep, Manisa, Mersin, Ordu ve Şanlıurfa İllerinde yürütülmektedir. Operasyonun genel hedefi yaklaşık 2 Milyon Esnaf ve Sanatkarın hizmet aldığı eğitim ve danışmanlık merkezleri aracılığı ile insan kaynaklarının desteklenmesi ve iş hayatında ve istihdamda yarattıkları kapasitenin arttırılması amacıyla bir model kurulmasıdır.

IKGOP

'un temel hedeflerinden olan yaşam boyu öğrenme yaklaşımını esas alarak, küçük ve orta boy işletmeleri ve bu işletmelerde çalışanları insan kaynaklarına yatırım yapmaları konusunda cesaretlendirerek, isçilerin, işverenlerin ve işletmelerin uyum yeteneklerini arttırmak operasyonun temel amaçlarındandır.

ADAPTESK Projemizin Şanlıurfa Faaliyetleri Proje uygulama takvimine göre ilerlemekte olup, yine proje uygulamaları çerçevesinde ŞESOB Eğitim Müdürlüğümüzün Proje Uygulamaları Kapsamında Organize ettiği, Şanlıurfa ilimizde projenin 1.10 Faaliyeti olan; "Meslek Kuruluşları Yöneticilerinin Eğitimi" Programı 10-11 Aralık 2016 Tarihinde gerçekleşmiştir.

İş tanımında öngörüldüğü üzere bu faaliyetin amacı, Kurumsal kapasite geliştirme ve farkındalık yaratmak amacıyla Meslek Kuruluşlarındaki yöneticilerin eğitilmesidir. İş tanımına göre 'eğitimler kişilerin günlük işleri için gereken yönetimsel, koordinasyon’ el ve idari görevler üzerinde yoğunlaşacaktır” dedi.


12 Ara 2016 - 13:50 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.